News Flash:

Casodex, comprimate filmate

7 Noiembrie 2011
1437 Vizualizari | 0 Comentarii

Indicatii
tratamentul carcinomului de prostata in stadiu avansat in combinatie cu terapia cu analogi LHRH sau castrarea chirurgicala.

Mod de administrare
adulti:Barbati adulti inclusiv varstnici: un comprimat (50 mg) o data pe zi.tratamentul cu Casodex trebuie inceput in acelasi timp cutratamentul cu un analog LHRH sau cu castrarea chirurgicala. 
copii: Casodex este contraindicat la copii. 
Afectiuni renale: Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii cuafectiuni renale.
Afectiuni hepatice: Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii cuafectiuni hepatice usoare. Acumularea din ce in ce mai mare poate aparea la pacientii cu afectare hepatica moderata pana la severa (se vor consulta precautiile).

Contraindicatii
Casodex este contraindicat la femei si copii. Casodex nu trebuie administrat nici unui pacient care a prezentat o reactie dehipersensibilitate la folosirea acestuia. 

Precautii
Casodex este metabolizat intr-o proportie mare la nivel hepatic. Datele sugereaza ca eliminarea lui poate fi mai lenta la subiectii cu afectarea severa a functiei hepatice si aceasta poate conduce la o acumulare a Casodex. De aceea, Casodex trebuie administrat cu grija pacientilor cu afectare moderata pana la severa a functiei hepatice. 
Sarcina si alaptare: Casodex este contraindicat la femei si nu trebuie administrat femeilor gravide sau mamelor care alapteaza'
Efectul asupra conducerii autovehiculelor sau abilitatii de a manevra echipamente: Este putin probabil ca Casodex sa afecteze abilitatea pacientilor de a conduce sau manevra echipamente. 

Reactii adverse
Casodex a fost in general bine tolerat cu putine cazuri de retragere datorita efectelor adverse. Actiunea farmacologicaa Casodex poate determina anumite efecte asteptate. Acestea includ valuri de caldura, prurit si, in plus, mastodinie si ginecomastie, care pot fi reduse prin castrarea concomitenta. Casodex se poate asocia cu prezenta diareei,greturilor, varsaturilor, asteniei si a tegumentelor uscate. Modificari ale functiei hepatice (cresterea nivelului de transaminaze, icter) au fost observate in studiile clinice cu Casodex. Aceste modificari erau frecvent tranzitorii si se rezolvau sau se imbunatateau in ciuda continuarii tratamentului sau dupa incetarea acestuia. Trebuie luat in considerare controlul periodic al functiei hepatice. in plus, in studiile clinice, in cursul tratamentului cu Casodex si un analog LHRH, au fost raportate urmatoarele evenimente adverse (in opinia clinicienilor investigatori, sub forma unor posibile reactii adverse medicamentoase, cu o frecventa egala sau mai mare de 1%). 
Nu s-a stabilit nici o relatie cauzala intre aceste evenimente si tratament si unele dintre evenimentele raportate sunt cele care apar in mod obisnuit la pacientii varstnici. 
Sistem cardio-vascular: insuficienta cardiaca. 
Aparat gastrointestinal: anorexie, uscaciunea mucosei bucale, dispepsie, constipatie, flatulenta.
sistem nervos central: ameteli, insomnie, somnolenta, scaderea libido-ului. 
Aparat respirator: dispnee. 
Aparat urogenital: impotenta, nicturie. 
Hematologic: anemie. 
Tegumente si fanere: alopecie, rash, transpiratii, hirsutism. 
Metabolice si nutritionale: diabet zaharat, hiperglicemie, edem, crestere in greutate, scadere in greutate. 
Organism in ansamblu: dureri abdominale, dureri toracice, cefalee, dureri pelvine, frisoane.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

indicatii contraindicatii precautii reactii adverse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1314 viz    0 com
1817 viz    1 com
1834 viz    1 com
3540 viz    0 com
1616 viz    0 com
2950 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1681 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024979 (s)