News Flash:

Cartofii, extrem de periculosi pentru femei in timpul sarcinii

15 Ianuarie 2016
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
Cartofii sau chipsurile realizate din acestia, consumati din abundenta, pot creste riscul femeilor de a suferi de diabet in sarcina, avertizeaza cercetatorii americani.

Motivul este simplu: in urma consumului acestora, nivelul de glucoza din sange creste brusc, arata un studiu publica de jurnalul BMJ, citat de BBC.  Concluzia a reiesit in urma monitorizarii a 21.000 de sarcini. Medicii au conchis ca macar o parte dintre portiile de cartofi si chipsuri ar trebui inlocuite cu legume.

Incearca si altfel de clatite: de cartofi!

Din cele 21.693 de sarcini aparute in perioada 1991 - 2001, 854 au fost insotite de diabet gestational. Asta, in conditiile in care toate femeile monitorizate erau sanatoase la inceputul studiului, fara boli cronice. Cercetarea a aratat ca in cazul femeilor care consumau 2 - 4 portii de 100 de grame de cartofi pe saptamana, riscul de diabet era de 27%. Cand numarul portiilor era, in acelasi interval de timp, de peste 5, riscul ajungea la peste 50%.

Coaja de cartof te scapa de dureri

Diabetul in sarcina dispare, de cele mai multe ori imediat dupa nastere. Este "tradat" insa, pe perioada celor noua luni, de uscaciunea gurii, oboseala si mersul frecvent la toaleta. Daca de cele mai multe ori poate fi controlat prin dieta si exercitii fizice, exista cazuri in care e nevoie de medicamente, pentru ca nivelul glucozei sa fie tinut in frau. Altfel, acesta poate duce la nastere prematura sau chiar pierderea sarcinii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofii chipsurile abundenta diabet sarcina glucoza sange legume
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1665 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033921 (s)