News Flash:

Carobul, un substitut pentru cacao extrem de nutritiv. Iata cum poti prepara o ciocolata de casa cu carob

27 Aprilie 2016
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Carobul sau pudra de roscove este un substitut pentru cacao extrem de nutritiv si potrivit mai ales pentru consumul celor mici. Roscovul este un arbore care creste cu precadere in bazinul Mediteranei. Numele de "carob", sub care este cunoscut in mai toata lumea, provine din limba araba.

Cum te ajuta roscovul

Romanii l-au denumit "roscov" dupa fructele sale care, atunci cand sunt coapte si pot fi consumate, capata o culoare brun-roscat. Pudra obtinuta prin macinarea lor este folosita ca o alternativa la ciocolata si cacao, mai ales pentru copii sau persoanele cu probleme cardiace, stiut fiind ca acest deliciu dulce poate duce la iritabilitate, palpitatii, anxietate sau insomnie.

12 motive pentru a inlocui cacaua cu carobul

Beneficiile pentru sanatate ale roscovelor sunt nenumarate, dar foarte putin cunoscute. Iata cateva:
1. Roscovele au proprietati antioxidante
Un studiu publicat in martie 2011 in revista "Plant Foods for Human Nutrition" vorbeste despre faptul ca pudra de roscove nu are doar proprietati antioxidante, ci si citotoxice, ceea ce inseamna ca anumiti compusi ai acestui preparat au capacitatea de a depista si distruge diverse celule canceroase.

2. Au un continut ridicat de fibre
Si nu orice fel de fibre, ci din cele insolubile, pline de polifenoli. Acestia sunt tot antioxidanti, cu rol de protectie a organismului impotriva radicalilor liberi si de prevenire a imbatranirii premature a pielii.

3. Pudra de roscove are proprietati antidiareice si calmeaza arsurile stomacale.
4. Ajuta la scaderea colesterolului rau si la cresterea celui bun.
5. Pudra de roscove este un remediu eficient impotriva greturilor din timpul sarcinii.

Cum se consuma carobul
Din pudra sau faina de roscove se poate face ciocolata, biscuiti sau fursecuri, poate fi folosita in loc de cacao in laptele pe care multi il consuma dimineata, pentru a colora si aroma pandispanuri, budinci, blaturi de tort.

Reteta: Ciocolata de casa cu pudra de roscove
Ingrediente
250 ml ulei de cocos, 250 g pudra de roscove, 3 linguri cu zahar brun, 2 pastai de vanilie

Pune la incalzit pe foc mic uleiul de cocos. Dupa ce s-a topit, stinge focul si adauga usor, amestecand incontinuu, pudra de roscove. Fii cu bagare de seama! Daca nu stingi focul si incalzesti uleiul tare, compozitia se va taia! Taie pe jumatate pastaile de vanilie si, cu varful cutitului, scoate tot miezul. Adauga-l peste compozitie, impreuna cu zaharul. Amesteca, apoi toarna compozitia intr-un vas de iena sau intr-o tava mica in care ai pus folie de aluminu. Baga vasul la frigider, pana se solidifica, dupa care poti scoate "ciocolata" din vas si o poti taia sau rupe bucati. Se pastreaza la frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carobul roscovul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1874 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038933 (s)