News Flash:

Carnitene, solutie injectabila

1 Noiembrie 2011
3573 Vizualizari | 1 Comentarii

Compozitie
L-carnitina (substanta activa).

Actiune terappeutica
carnitina se afla in membrana mitocondriala si faciliteaza transportul si utilizarea acizilor grasi cu lant mediu si lung in interiorul acesteia. acizii grasi participa astfel la producerea atp-ului.

Indicatii
Deficiente primare si secundare in bolile metabolice congenitale. Deficiente nutritionale. Deficiente secundare hemodializei cronice. 
Afectiuni cardiovasculare: cardiopatie ischemica cronica, infarct miocardic, cardiomiopatii, insuficienta cardiaca hipertrofica si dilatativa. 
Supliment energetic la sportivi.

Mod de administrare
tratamentul se va face numai sub supravegherea medicului care trebuie avertizat inainte de existenta unei sarcini sau a unei alte afectiuni. 
Deficiente primare si secundare: 150 mg/kg corp/zi (0-2 ani), 100 mg/kg corp/zi(2-6 ani), 75 mg/kg corp/zi (6-12 ani) si 2-4 g/zi in functie de gravitate (copii peste 2 ani si adulti). 
Deficiente secundare hemodializei cronice: 2-4 g/zi, fractionat in 2 doze. 
Angina pectorala si status postinfarct: 2-6 g/zi, fractionat in 2 doze. La adult se incepe cu doza de 1 g/zi, iar la copii cu 50 mg/kg corp/zi. Doza poate fi crescuta apoi lent in functie de toleranta.

Contraindicatii
hipersensibilitate la produs. 

Precautii
In cazul administrarii tabletelor masticabile, deoarece contin zaharoza, administrarea impune controlul permanent alglicemiei la diabeticii tratati cu insulina, pentru a putea ajusta doza de hipoglicemiant atunci cand este cazul. Se poate utiliza in sarcina numai in situatiile de stricta necesitate si numai la indicatia medicului. Nu produce efecte negative asupra capacitatii de conducere auto. Nu se va folosi dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj. 

Reactii adverse
Tulburari gastrointestinale: greturi, varsaturi, crampe, diaree, in tratamentele de lunga durata. simptome ale miasteniei la pacientii uremici. reactii alergice rare. Nu au fost dovedite efecte mutagene sau carcinogene. Nu au fost raportate cazuri de supradozare sau interactiuni cu alte produse. Orice reactie care apare in timpul tratamentului trebuie anuntat medicului curant.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terappeutica indicatii contraindicatii precautii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Berta  | #14649
Baiatul are 13 ani si are pareza faciala periferics stînga de 2 luni dupa a 2 internare cu rezultat foarte putin ia introdus in tratament pe linga predison neuromultivit vitam b1si b12 cerebrolyisin si tonotil si /si acest carmil am citit ca este pt altceva ma poate ajuta cineva sa inteleg daca are nevoie si de acest carnil???care ma putei ajuta cu un raspuns
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026049 (s)