News Flash:

Carnea rosie e buna pentru inima

6 Martie 2013
1443 Vizualizari | 0 Comentarii
Desi sunt considerate principalii dusmani ai inimii, deoarece pot provoca blocarea arterelor si cresc riscul unui atac de cord, se pare ca grasimile saturate nu sunt chiar atat de daunatoare cum se credea initial.
Potrivit unui nou studiu, grasimile saturate cunoscute sub denumirea de acid stearic, pot proteja inima impotriva imbolnavirii.
Principalele surse de acid stearic sunt ciocolata, carnea de vita, pui si porc, uleiul de masline, branza, ciocolata si laptele. Spre deosebire de alte grasimi saturate, acidul stearic nu creste nivelul colesterolului si riscul bolilor cardiovasculare. Mai mult decat atat, acesta poate fi chiar benefic pentru inima.
În cadrul cercetarii publicate in American Journal of Clinical Nutrition, participantii care au consumat timp de 5 saptamani carne slaba de vita, zilnic au inregistratat o scadere cu 4% a nivelului de colesterol rau.
,,Exista mai multe feluri de grasimi saturate, iar acidul stearic nu a fost asociat bolilor de inima. Alte tipuri, insa precum grasimile din unt sau margarina consumate in exces pot duce la obezitate, un factor de risc important al bolilor de inima", explica nutritionistul Glanys Jones. (sursa: doctorulzilei.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blocarea arterelor grasimile saturate daunatoare acid stearic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 23 queries | Mysql time :0.049529 (s)