News Flash:

Carnea refrigerata, o amenintare la adresa sanatatii

2 Martie 2011
5026 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu recent, efectuat in Marea Britanie, 40% dintre ambalajele carnurilor refrigerate sunt contaminate cu bacterii extrem de periculoase. Bacteriile de pe o singura punga pot infecta un intreg centru comercial.

Expertii britanici au descoperit pe ambalajele din plastic bacteria Campylobacter, care poate provoca varsaturi, diaree si dureri abdominale. In total, grupul de experti de la Birmingham au verificat pungile cu pui refrigerati din 20 de supermarketuri, macelarii si magazine alimentare.

Pe langa ambalajul murdar, sapte exemplare erau contaminate si in interior, iar la o gaina au descoperit chiar Salmonella. Contaminarea se produce de regula in procesul de ambalare si livrare, iar in farfurii bacteriile ajung de pe manerele carucioarelor din magazine, pungi si sacose. Potential, bacteriile de pe o singura punga pot infecta un intreg centru comercial.

Expertii britanici recomanda spalarea obligatorie a mainilor dupa contactul acestora cu un pui refrigerat in punga din plastic. Datele obtinute in urma acestei analize au fost transmise catre Food Standards Agency UK si celor mai mari lanturi de magazine din Marea Britanie.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bacteria campylobacter salmonella
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1543 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020009 (s)