News Flash:

Carnea procesata ne omoara de tineri!

8 Martie 2013
2300 Vizualizari | 0 Comentarii
Carnatii, sunca, parizerul, baconul si alte tipuri de carne procesata cresc riscul oamenilor de a muri de tineri, arata un studiu facut pe 500.000 de oameni din Europa. Dieta bogata in mancaruri procesate creste riscul de cancer, boli de inima dar si de deces prematur, atentioneaza expertii, citati de publicatia BMC Medicine, scrie doctorulzilei.ro. 
"Sarea si chimicalele folosite pentru a conserva carnea pot afecta grav sanatatea", au explicat oamenii de stiinta, care au urmarit locuitori din zece tari europene si le-au analizat obiceiurile alimentare pentru un interval de 13 ani. Cei care au consumat zilnic 160 de grame de carne procesata (echivalentul a doi carnati si o bucata de bacon) au avut o probabilitate de 44% de a muri fata de cei care au consumat doar 20 de grame.
In total, din cei 500.000 de oameni urmariti au murit de cancer aproape 10.000 iar alti 5.500 de boli de inima.
Ce intra de fapt in categoria carne procesata? Orice tip de carne care a fost conservata prin afumare, folosirea de sare si adaugarea de conservanti. Pe lista se regasesc alimente precum: sunca, pastrama, salam, parizer, hot dog, carnati. Hamurgerii si carnea tocata intra in categoria carne procesata daca a fost conservata cu sare si aditivi chimici.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carnatii sunca parizerul baconul carne procesata mancaruri procesate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1977 (s) | 24 queries | Mysql time :0.052308 (s)