News Flash:

Carnea fripta scade efectul unor medicamente. Vezi cand trebuie sa o eviti

21 Februarie 2011
3387 Vizualizari | 0 Comentarii

Carnea preparata la gratar, pe carbuni, genereaza hidrocarburi policiclice aromate (PAH), cancerigene, care cresc activitatea unei enzime. Potrivit prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citat de gandul.info, prin inducţia si cresterea activitatii respectivei enzime, unele medicamente sunt metabolizate si se elimina mai rapid.

Mai exact, carnea la gratar scade eficacitatea unor antiasmatice, precum aminofilina, teofilina si zileutonul. "Car­nea la gratar mai scade eficienţa analgezicelor precum fenacetina sau paracetamolul, a sedativelor printre care diazepamul, a antidepresivelor, a inhibitoarelor virale utilizate in tratamentul HIV-SIDA, a medicamentelor antiaritmice si a unor antiemetice utilizate in combaterea vomismentelor provocate de chimioterapia cancerului", a precizat prof.dr. Mencinicopschi.

Si tigara inhiba actiunea medicamentelor   
Efecte asemanatoare apar si la fumatorii activi sau pasivi, deoarece tigara contine PAH si alte noxe puternice sau la persoanele care traiesc si lucreaza in medii poluate chimic. "La suferinzii de astm se poate declansa criza severa de dispnee, cu risc ridicat", a subliniat medicul.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013755 (s)