News Flash:

Care sunt cele mai bune condimente pentru masa pascala

29 Aprilie 2016
704 Vizualizari | 0 Comentarii
Anumite condimente pot fi adaugate in mancare chiar de la inceputul pregatirii. In acest caz, ele transmit alimentelor efectele lor terapeutice si, astfel, legumele, cerealele, leguminoasele si alte alimente vor fi mai usor digerabile.
Aceste condimente sunt: boabele de mustar, chimenul, coriandrul, dafinul, ienibaharul, cuisoarele, ienuparul. In general, acestea sunt sub forma de seminte si pot fi puse la fiert chiar nemacinate.
Alte condimente pot fi adaugate in mancare dupa ce preparatele au fost luate de pe foc. Este vorba despre plantele cu frunze aromate: patrunjelul, telina, mararul, menta, tarhonul, leusteanul, busuiocul, salvia si cimbrisorul.
Ele isi pastreaza astfel proprietatile terapeutice, completeaza savoarea condimentelor adaugate la inceputul prepararii si, daca sunt in cantitate suficienta (peste o lingurita de planta uscata la o cana de alimente), sustin procesele naturale de vindecare.
Atentie! In amestecurile de condimente preparate in industria alimentara, poate fi gasit glutamatul (E330), un intaritor de gust care adauga o nota usor acrisoara.
Incercati sa evitati folosirea acestei substante, pentru ca faciliteaza retinerea toxinelor in corp, iar in doze mari poate fi cancerigen. La persoanele alergice, glutamatul poate declansa sindromul restaurantului chinezesc, cu senzatii puternice de caldura si de constrictie a cailor respiratorii.
Are gust picant, astringent, cu efect incalzitor. Usturoiul faciliteaza digestia, absorbtia elementelor nutritive din intestin si are efect de intinerire.
Datorita senzatiei de caldura pe care o provoaca, calmeaza durerile articulare si tonifica organismul impotriva racelii.
sursa: clicksanatate.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

condimente legumele cerealele leguminoasele alimente usor digerabile
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1693 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037983 (s)