News Flash:

Care sunt cei mai contaminati pesti cu mercur

28 Decembrie 2017
8901 Vizualizari | 0 Comentarii
Carnea de peste poate sa ofere sau nu senzatie de satietate pentru mai mult timp in functie de modul si de cantitatea pe care o consumam si mai ales de alimentele cu care o asociem. Astfel, o portie de carne de peste slab, cum este pastravul la gratar, alaturi de o salata, nu va fi la fel de satioasa ca o portie de somon (carne de peste bogata in grasimi) cu cartofi la cuptor si sos de smantana.

Femeile care consuma frecvent peste au un risc scazut de boli cardiovasculare 
In ultimii ani se discuta foarte mult despre riscul intoxicarii cu mercur in cazul consumului de peste oceanic, din regiunile cu ape extrem de poluate. Aceste posibile riscuri nu ar trebui totusi sa ne faca sa excludem cu desavarsire pestele oceanic din meniu. Dintre pestii oceanici, nu toti au un continut ridicat de mercur. Printre cei mai contaminati pesti oceanici se numara rechinul, pestele spada, macroul de mare (regal), ton Albacore (ton alb) si ton bluefin. Printre tipurile de peste oceanic recomandat se numara pastravul curcubeu, sardina, tonul de dimensiune mica (tongol, bigeye si skipjack), ansoa, somon salbatic de Pacific etc. Bineinteles, ne putem limita la consumul pestelui de apa dulce, dar acesta nu este o sursa la fel de bogata de grasimi esentiale, precum pestele oceanic. O varianta mai sigura este pestele de crescatorie, dar cu conditia sa fie crescatorii verificate, cunoscute, noteaza adevarul.ro.

Pestele, un foarte bun medicament pentru tulburarile stomacale 
Carnea de peste poate fi slaba sau grasa, asadar nu toate speciile de peste intra in categoria alimentelor dietetice. Astfel, pestele slab este inferior caloric carnii de pui, dar pestele gras, ca tonul si somonul, furnizeaza mai multe calorii decat carnea de pasare. Crapul de tipul celui pescuit din Dunare sau pastravul de munte au un raport proteine-calorii ridicat, comparabil cu carnea de vanat.
Nu toate tipurile de peste imbunatatesc sanatatea inimii atunci cand sunt consumate corect, adica pregatite la gratar, fierte sau perparate la abur pentru a-si pastra valorile nutritionale. Printre cele recomandate se numara pestele oceanic gras, de tipul somonului sau tonului. Pestele de apa dulce, cum este somnul, ofera grasimi saturate, care cresc nivelul colesterolului rau si predispun la acumularea kilogramelor.

Cum se poate slabi intr-o saptamana mancand peste 
Singurul mod in care pestele prajit poate fi mai sanatos decat o friptura de porc este cand il gatim intr-o tigaie non-aderenta in care punem numai cateva picaturi de uleu de masline. Pestele pane, prajit in baie de ulei, poate contine chair mai multe calorii decat o friptura de porc sau decat un burger.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

peste satietate intoxicarii mercur peste oceanic slaba grasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1842 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042738 (s)