News Flash:

Care sunt alimentele cele mai bogate in fibre?

27 Ianuarie 2015
1046 Vizualizari | 0 Comentarii
Fibrele alimentare sunt o categorie de carbohidrati care provine din plante si sunt clasificate ca solubile sau insolubile. Fibrele insolubile ajuta la prevenirea constipatiei si la mentinerea unui tract digestiv sanatos. Fibrele solubile te fac sa te simti plin mai repede, ceea ce ajuta sa controlezi cat de mult mananci si, prin urmare, cat cantaresti. Un beneficiu suplimentar al fibrelor solubile este faptul ca cercetarea a demonstrat ca pot ajuta la scaderea nivelului de LDL sau “colesterol rau”, prin interferarea cu modul in care organismul absoarbe colesterolul din alimente.

Lista alimentelor cele mai bogate in fibre
Iata care sunt cele mai bune aliment, în functie de cantitatea de fibre la 100 de grame:
1. Taratele = 48 grame;
2. Faina de grau integrala = 11,7 grame;
3. Mazarea = 7,7 grame;
4. Smochine = 6,4 grame;
5. Curmale = 6,4 grame;
6. Rodia = 5,1 grame;
7. Morcovii = 3,7 grame;
8. Legumele = între 3-5 grame;
9. Varza = 2,9 grame;
10. Perele = 2,4 grame.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fibrele alimentare carbohidrati plante fibrele solubile alimente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1763 (s) | 23 queries | Mysql time :0.045887 (s)