News Flash:

Care este indicele glicemic al fructelor

14 Iulie 2016
886 Vizualizari | 0 Comentarii
Notiunea de indice glicemic defineste viteza cu care glucidele dintr-un aliment trec in sange, provocand cresterea glicemiei. Variatiile bruste sau moderate ale nivelului glucozei din sange provoaca raspuns insulinogenic, iar insulina este hormonul responsabil de transformarea glucidelor alimentare in depozite de grasimie.
in concluzie, la acelasi numar de calorii, produsul cu indice glicemic mai mare va ingrasa mai tare.
Nu exista nici o legatura directa intre continutul energetic si indicele glicemic. Cel mai bun exemplu este pepenele care, desi are doar 30 cal/100g, are un indice glicemic peste 80, adica mai mare decat zaharul rafinat. Chiar daca aportul caloric nu este mare, glucoza se metabolizeaza preferential spre sinteza de grasime in loc sa fie consumata ca energie, deci nu va mirati daca nu slabiti mancand jumatate de pepene zilnic – contine multa apa, dar tot poate sa ingrase.
sursa: csid.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

indice glicemic glucidele aliment sange cresterea glicemiei
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1747 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023869 (s)