News Flash:

Capacitatea antioxidanta a ierburilor aromatice

5 Octombrie 2011
2524 Vizualizari | 0 Comentarii

Cercetatorii din SUA au stabilit, in urma unor masuratori, capacitatea unor alimente de a neutraliza radicalii liberi. In urma cercetarilor, s-a constatat ca ierburile aromatice au o actiune antioxidanta mult mai puternica decat a anumitor fructe si legume considerate cei mai puternici agenti antioxidanti. Iata punctajele pentru unele mirodenii:

- oregano Southwest (Poliominthia longiflora): 92,18; 
- oregano italian (Origanum majoricum): 71,64;
- oregano grecesc (Origanum vulgare, denumit popular sovarv): 64,71;
- foi de dafin: 31,70;

- marar - 29,12;
- menta piperata: 19,80;
- cimbru de gradina: 19,49;
- frunze de gingko biloba: 19,18;

- rozmarin: 19,15;
- lamaita: 17,88;
- busuioc: 14,27;
- cimbrisor: 13,40;

- salvie: 12,28;
- patrunjel: 11,03;
- chimen: 10,65;
- izma: 8,10. 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ierburile aromatice actiune antioxidanta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021448 (s)