News Flash:

Cand poate fi folosit usturoiul verde ca medicament

31 Martie 2011
9304 Vizualizari | 0 Comentarii

Usturoiul verde este unul dintre cele mai complexe medicamente din natura, in compozita sa regasindu-se vitamine - A, B1. B2 si C, substante minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, iod, siliciu si calciu, aminoacizi, antibiotice, si unii factori anticancerigeni. Iata cateva dintre beneficiile usturoiului verde:

1. Previne cancerul
Studiile efectuate intre 1998 si 2006 de cercetatori scotieni au relevat ca sarurile de iod continute de usturoi au un efect special asupra sanatatii tesutului glandelor mamare. Eterii care dau mirosul specific usturoiului stimuleaza zonele olfactive din creier si creeaza conditii pentru un anume ritm de absorbtie a iodului in sange, ceea ce conduce la o reorganizare in sens pozitiv a functiilor tiroidei si glandelor mamare.

Mecanismul nu a fost pe deplin descifrat, dar s-a constatat ca acest ritm in salturi de absorbtie obliga tiroida sa descarce hormoni iodati intr-o anume forma ritmica. Astfel, tiroxina prezenta in sange modifica benefic activitatea celulelor glandelor mamare si determina o scadere a riscului la cancer. Practic, consumul de usturoi, in special al celui verde, impiedica aparitia mutatiilor genetice care duc la cancerizarea celulei.

7 motive pentru a consuma cat mai multa ceapa verde 

Cercetatorii francezi au descoperit ca absorbtia siliciului din usturoi, ca si din fructele de mare favorizeaza fabricarea de globule albe anticanceroase, apte de a produce cantitati mari de interferon, inamicul numarul 1 al celulelor canceroase. Prin simulari computerizate s-a demonstrat ca un consum zilnic de 15-20 g usturoi, mai ales verde, poate reduce riscul de cancer cu 20%. De asemenea, 30-40 g usturoi scad riscul cancerelor de san cu peste 35-40%, iar 5-6 grame de usturoi, consumate zilnic, scad riscul aparitiei cancerului de prostata cu peste  50%.

2. Scade colesterolul si trigliceridele
Consumul regulat de usturoi contribuie la scaderea nivelului colesterolului din sange si al trigliceridelor, prevenind bolile cardiovasculare. Atat usturoiul verde cat si ceapa contin cuercitina, un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului. 

3. Regleaza fluxul sangvin si scade tensiunea
Usturoiul este recunoscut prin efectul hipotensiv si de imbunatatire a circulatiei periferice. Studiile cercetatorilor americani au aratat ca in usturoi exista peste 12 principii active care au efecte asupra circulatiei sangvine.

Datorita alicinei, usturoiul are si proprietati anticoagulante, impiedicand formarea trombozelor, adica blocarea unui vas sangvin cu un cheag de sange.  

4. Protejeaza de inflamatii si fortifica imunitatea
Usturoiul uscat si cel verde sunt surse de alicină, un antibiotic natural cu spectru larg, si de substante cu rol antiinflamator, antiviral si antifungic. Acestea ajuta sistemul imunitar in protejarea organismului de infecţii si de alte ­boli.

5. Regleaza glandele endocrine
Usturoiul verde are in plus, fata de cel uscat, fitohormoni, hormoni vegetali care au rol de reglaj endocrin.

Contraindicatii
Persoanele care au afectiuni gastrice trebuie sa consume usturoiul cu moderatie, pentru ca poate provoca arsuri stomacale. De asemenea, cele hipotensive trebuie sa evite excesul, pentru a nu-si scadea si mai mult tensiunea.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoiul verde previne cancerul contraindicatii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019731 (s)