News Flash:

Cancidas

13 Octombrie 2011
3905 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Cancidas este o pulbere alba din care se obtine o solutie perfuzabila (picurare in vena). Acesta contine substanta activa caspofungina. 

Actiune terapeutica
Cancidas este un medicament antifungic. Se utilizeaza in tratamentul pacientilor adulti, adolescenti si copii cu:
- candidoza invaziva (un tip de infectie fungica cauzata de candida);
- aspergiloza invaziva (un alt tip de infectie fungica cauzata de Aspergillus), atunci cand pacientul nu raspunde la sau nu tolereaza amfotericina b sau itraconazolul (alte medicamente antifungice);
- infectii fungice suspectate (cum ar fi cele cauzate de candida sau Aspergillus), daca pacientul este febril (subfebril) si prezinta neutropenie (scaderea numarului de leucocite). 
Acest tratament este cunoscut sub denumirea de „tratament empiric", ceea ce inseamna ca tratamentul este initiat pe baza evaluarii pacientului, inainte ca medicul sa aiba o confirmare a infectiei. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. 

Indicatii
Substanta activa continuta de Cancidas, caspofungina, apartine unei grupe de medicamente antifungice cunoscute sub denumirea de „echinocandine". Aceasta actioneaza prin influentarea producerii unei componente a peretelui celular al fungilor denumite „polizaharida glucan", care este necesara supravietuirii si dezvoltarii acestora. Celulelefungice tratate cu Cancidas prezinta pereti celulari incompleti sau alterati, ceea ce face ca acestea sa devina friabile si sa nu se mai poata dezvolta. Lista fungilor impotriva carora Cancidas este activ se gaseste in Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR). 

Doze si mod de administrare
Tratamentul cu Cancidas trebuie initiat de un medic cu experienta in tratamentul infectiilor fungice invazive. Inainte de utilizare, Cancidas trebuie preparat sub forma de solutie, utilizandu-se un solvent care nu contine glucoza.
Cancidas se administreaza o data pe zi sub forma de perfuzie cu ritm lent timp de aproximativ o ora. La adulti,tratamentul se incepe cu o doza de incarcare de 70 mg, urmata de o doza zilnica de 50 mg sau de 70 mg, daca pacientul cantareste peste 80 kg. O doza mai mica poate fi necesara in cazul adultilor cu afectiuni hepaticemoderate.
La pacientii cu varste cuprinse intre 12 luni si 17 ani, doza depinde de suprafata corporala (calculata pe bazagreutatii si inaltimii copilului). Cancidas se utilizeaza cu precautie la copiii cu varste sub 12 luni, deoarece nu a fost suficient studiat la aceasta grupa de varsta. tratamentul se continua pana la cel mult doua saptamani dupa ceinfectia s-a vindecat. 

Contraindicatii
Cancidas nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la caspofungina sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. 

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Cancidas este febra.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terapeutica indicatii contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1892 viz    0 com
3849 viz    0 com
2207 viz    0 com
2214 viz    0 com
2242 viz    0 com
2321 viz    0 com
2173 viz    0 com
2387 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3124 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022717 (s)