News Flash:

Cancerul din farfurie. Cum ne otravim singuri cu mancare

3 Februarie 2014
25164 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand deschidem frigiderul si observam ca in interior sunt numai alimente frumos ambalate, in aluminiu sau in PET-uri colorate, dar hrana preparata in casa lipseste cu desavarsire, ar trebui sa ne asteptam ca, in urmatorii 3-10 ani, sa ne confruntam cu grave probleme de sanatate.
Numeroase studii au demonstrat ca multe dintre masele plastice care sunt folosite pentru ambalarea alimentelor contin substante care produc tumori canceroase. La fel de periculoase si tot cancerigene sunt ingrasamintele naturale, nitratii si nitritii folositi pentru conservarea alimentelor (mai ales ale acelora care sunt bogate in proteine precum carnea si produsele din carne). Astfel, o portie zdravana de carne prajita sau fripta pe gratar la foc direct este expusa hidrocarburilor policiclice aromate, precum benz-pirenii, care, pe langa faptul ca sunt cancerigeni, provoaca si inhibarea arderii grasimilor in timpul noptii. Daca stingem friptura cu un pahar sau doua de suc de tipul ”diet”, ca sa nu mai acumulam calorii, am spune noi, pasaportul catre cancer este semnat, pentru ca sucurile de tip diet contin aspartam (E 951), ciclamat de sodiu (E 952), zaharina (E 954), toate substante de sinteza care imita zaharul si sunt reale bombe chimice cancerigene.
Parizerul este unul dintre cele mai nocive produse de pe piata mezelurilor. In compozitia parizerului intra carminul, un colorant care s-a demonstrat ca este cancerigen. Acesta se extrage dintr-o insecta printr-un procedeu extrem de nociv si este ingredient al mezelurilor, pe care le inroseste pentru a le conferi un aspect natural. In cantitati generoase, carminul se afla in parizer.
Pateul Bucegi e gustos, insa este scris mic, pe eticheta, pe langa apa, sorici si slanina, niste ingrediente, mult mai multe, care fac parte din randul stabilizatorilor – polifosfati, extract de drojdie, condimente, dextroza – al emulgatorilor – esteri glicerici ai acidului citric E 472c (considerati inofensivi) – al agentilor de ingrosare – guma guar (E 412), care se afla si in alimentele eco, dar care trebuie consumata cu moderatie, guma xantan (E 415) – dar si acid citric (E 330), monoglutamat de sodiu (E 621) si, nelipsitul carmin.
Nici mustarul nu e mai prejos si, desi se spune despre el ca este un aliment sanatos, sursa bogata de seleniu natural, are in compozitie acid citric – folosit si in alimentele eco, dar poate accelera formarea cariilor dentare – dar si metabisulfit de potasiu (E 224), un conservant artificial ( a carui formula chimica este K2S2O5), cu punct de topire la 1500C, al carui consum frecvent nu este recomandat si care este interzis persoanelor alergice.
Statisticile arata ca aproximativ 75% din produsele alimentare de pe piata romaneasca sunt aditivate, adica au in compozitie si E-uri nocive.
Dar ce sunt aceste E-uri?
Aditivii alimentari sunt cunoscuti in limbajul uzual cu denumirea de E-uri. Litera ”E” semnifica faptul ca substanta respectiva a fost testata in Comunitatea Europeana, in conditii standard de cercetare, timp de sase ani inainte de a primi acceptul de a fi inscrisa in lista ”Codex Alimentarium Commitee”. Insa, dicolo de denumiri si de aspectul pur stiintific al E-urilor, consumatorul obisnuit, cel care merge in supermarket sau in magazinul de cartier pentru a se aproviziona, trebuie sa stie ca E-urile sunt de trei tipuri, conform normelor nutritionale, dar si al impartirii facute de catre oncologi – foarte periculoase pentru organism, cu grad de periculozitate mediu si inofensive.
Printre cele mai nocive alimente pe care insa le consumam cu placere, dar care au potential cancerigen, amintim:
Slanina, uleiul rafinat, untul, untura si unele deserturi. Acestea cresc riscul de aparitie a bolilor maligne din cauza ca acizii grasi saturati din compozitia lor favorizeaza dezvoltarea tumorilor.
Si iubitii cartofi prajiti, ouale ochi sau friptura ar trebui evitate pe cat posibil, avertizeaza oncologii, potrivit deoarece uleiul incins produce folosit in prepararea lor produce substante cu potential cancerigen: glicidamide, cetone si acrilamide. (sursa: obiectiv.info)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

frigiderul alimente aluminiu masele plastice
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2004 (s) | 34 queries | Mysql time :0.047382 (s)