News Flash:

Cancerul bate la usa cu fiecare hot dog consumat

26 Ianuarie 2017
1002 Vizualizari | 0 Comentarii
hot dog
Institutul American pentru Cercetarea Cancerului l-a catalogat ca fiind cel mai cancerigen aliment, insa multi adulti si copii obisnuiesc sa consume frecvent hot dog. Avertismentul este unul foarte clar, iar potrivit cercetatorilor nu ar trebui sa consumam deloc hot dog si nici nu are ce sa caute in alimentatia copiilor. 
De asemenea un studiu realizat anul trecut de Asociatia Pro Consumatori pe 43 de sortimente de crenvursti arata ca la 44% dintre produsele analizate gustul si aroma au fost potentate cu monoglutamat de sodiu. In cele 43 de produse analizate s-au identificat 25 aditivi alimentari si alte substante, dupa cum urmeaza: aroma de fum, arome, difosfat de sodiu, polifosfati de sodiu, izoascorbat de sodiu, nitrit de sodiu, nitrat de sodiu, acid ascorbic, eritorbat de sodiu, carmin, iodat de potasiu, monoglutamat de sodiu, acid citric, acetat de sodiu, citrat de sodiu, glucono-delta-lactona, citrat trisodic, lactat de potasiu, diacetat de sodiu, caragenan, guma de guar, guma de xantan, guma Tara, di-polifosfati de sodiu si potasiu, acid lactic, lactat de calciu, tartrati de sodiu, extract de acerola si  acerola uscata.
Multe dintre aceste substante s-au dovedit a fi extrem de periculoase pentru sanatate, avand un efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial si a fost inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac). Nitratul de potasiu la temperaturi ridicate sau in stomac, poate fi convertit in nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine. 
"Din cauza continutului ridicat de sare si a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurstii nu trebuie sa faca parte din alimentatia copiilor si a adultilor cu afectiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte al APC Romania.
Ce se intampla in corp daca mananci hot dog?
Creste riscul de leucemie
Un studiu aparut in US National Library of Medicine National Institutes of Health arata o asociere clara intre consumul de hot dog/mezeluri de catre copii si cresterea riscului de leucemie.
Se imbolnaveste inima
Continutul ridicat de grasimi saturate creste riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare precum infarctul sau accidentul vascular cerebral si sunt un factor de risc pentru cancerele de colon si san.
Creste riscul de cancer
Din cauza nitritilor, consumul de hot dog este asociat cu cresterea riscului de cancer, in special a celui colorectal. 
Apar tulburari grave in corp
Substantele nocive din hot dog produc alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, tulburari hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburari nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Se distruge smaltul dentar
Din cauza acidului citric se distruge smaltul dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor. 
Este impiedicata absorbtia calciului
Polifosfatii din hot dog pot provoca alergii, dereglari hormonale, boli intestinale si cresterea valorii colesterolului. Polifosfatii dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, favorizand aparitia osteoporozei.
Pot sa apara reactii alergice
Monoglutamatul de sodiu din hot dog provoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree si poate bloca asimilarea vitaminei B6 si a calciului. Nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci.
sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1620 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024710 (s)