News Flash:

Calmeaza tusea cu supa preparata din ierburi

8 Ianuarie 2013
1297 Vizualizari | 0 Comentarii

Un remediu natural foarte vechi împotriva tusei este – îţi vine să crezi sau nu – supa preparată din diferite ierburi, plante şi condimente cu proprietăţi medicinale. Această metodă funcţionează îndeosebi în cazul tusei uscate (neasociată cu vreo afecţiune anume) şi face minuni pentru sănătate, reaprovizionând organismul cu nutrienţii de care avem atâta nevoie.
În plus, aşa-zisa „supă medicinală” restabileşte echilibrul de fluide din corp, reglează papilele gustative, ascute apetitul şi previne atât infecţiile virale, cât şi reacţiile alergice la iritanţii din mediul înconjurător (inclusiv crizele astmatice). Nu în ultimul rând, supa miraculoasă grăbeşte vindecarea după boală şi creşte absorbţia nutrienţilor. Ca să îţi demonstrăm că este foarte simplu de preparat acasă, îţi oferim şi câteva reţete pe care să le încerci. Aşteptăm să ne spui cât de bine au funcţionat!
Reţeta 1
Ingrediente:
• ½ cană de Tulsi (busuioc indian);
• ½ cană frunze de coriandru;
• ½ cană mentă;
• 10 frunze de curry (foto);
• 2 frunze de betel;
• 2 căţei de usturoi;
• 1 ceapă;
• 2 frunze de cimbru mexican (Plectranthus amboinicus – denumit şi oregano cubanez);
• ½ linguriţă de piper;
• 1 linguriţă de Ghee (unt clarificat);
• 1 linguriţă zeamă de lămâie;
• sare – după gust.
Mod de preparare:
Mai întâi, spală bine toate frunzele. Apoi taie fin ceapa şi usturoiul şi căleşte-le cu untul Ghee, după care adaugă plantele şi prăjeşte ingredientele timp de câteva minute. Pasul următor este să adaugi 3 căni de apă, sarea şi piperul şi să laşi totul la fiert 10 minute. Plantele se scot apoi din supă şi se dau prin maşina de tocat, până se obţine o pastă. Aceasta se adaugă din nou la supă şi se fierbe totul încă 2 minute. La final se pune zeama de lămâie şi se serveşte fierbinte.
Reţeta 2
Ingrediente:
• 5 copănele de pui (fără piele);
• ½ cană de curmale roşii (fără sâmburi);
• 3-4 igname montane;
• 20-30 de rizomi „sigiliul lui Solomon” (Huang jing) (foto);
• ¼ cană de fructe goji (spălate);
• 1 cană de fructe longan uscate;
• sare – după gust;
• 4 litri de apă.
Mod de preparare:
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli bine plantele şi carnea. Apoi încălzeşte apa într-o oală mare şi când începe să fiarbă adaugă legumele, fructele şi rizomii. Când supa este în toiul fierberii, pune în oală copănelele şi dă focul la mic. Lasă totul să fiarbă în linişte cam o oră, sau până când supa scade la jumătate. La sfârşit adaugă sare şi mănâncă supa fierbinte ca să scapi de tuse.
Reţeta 3
Ingrediente:
• 1 linguriţă (15 ml) ulei de măsline;
• 1 căpăţână de usturoi pisat (cel puţin 10 căţei);
• 8 căni (237 ml) de apă;
• 5 rădăcini uscate de astragalus, tăiate bucăţi;
• 1 ceapă, tocată;
• 1 ciupercă reishi mare;
• praf de ardei Cayenne (boia iute);
• 2 căni de ciuperci shiitake proaspete, feliate (foto);
• 1 + ½ căni supă (zeamă) de legume sărată;
• 1 rădăcină de ghimbir proaspătă, dată prin răzătoare.
Mod de preparare:
Într-o oală mare încălzeşte apă şi adu-o în pragul de fierbere. Separat, căleşte în uleiul de măsline usturoiul, ceapa şi rădăcina de ghimbir, până când aceasta devine moale şi aromată. Adaugă apoi totul în oala cu apă fierbinte şi pune totodată şi rădăcina de astragalus, supa de legume şi ciupercile (ambele tipuri). Acoperă vasul cu un capac şi lasă-l la fiert cam 2 ore, după care opreşte focul şi lasă supa să stea încă 2 ore. La sfârşit, îndepărtează astragalusul şi ciuperca reishi şi încălzeşte supa din nou, adăugând sare şi piper după gust. Tot acum poţi să presari puţin praf de Cayenne, pentru un efect sudorific, nu doar antitusiv.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2005 (s) | 34 queries | Mysql time :0.067494 (s)