News Flash:

Caisele iti intaresc imunitatea

19 Iunie 2011
3063 Vizualizari | 0 Comentarii

Caisele sunt nutritive, tonice, antianemice, mineralizante, imunostimulatoare, fortifiante pentru celulele nervoase, vitaminizante, diuretice, depurative, regenerante ale tesuturilor si nervilor, bune racoritoare.

Consumate zilnic, caisele ajuta la formarea oaselor la copiii rahitici si cu intarzieri in crestere, sporesc reactiile de autoaparare, prin intarirea sistemului imunitar, la bolnavii aflati in convalescenta, la femeile insarcinate si la copiii cu carente vitaminice, potrivit ziarullumina.ro.

In afectiunile sistemului nervos, cura de caise actioneaza in caz de nervozitate, astenie, stari depresive si de stres, oboseala fizica si intelectuala, surmenaj nervos, insomnii, vertij, pierderea memoriei.

In bolile cardiovasculare, caisele normalizeaza tensiunea arteriala si buna functionare a inimii si a circulatiei sangelui prin vasele cerebrale. De asemenea, stimuleaza activitatea stomacului si a ficatului, in caz de insuficienta hepatica, indigestie, constipatie si lipsa poftei de mancare.

In uz extern, fructele sunt eficiente in tratarea unor boli de piele (acnee, ulcere varicoase, seboree). Samburii dulci sunt eficienti in combaterea parazitozelor intestinale, iar uleiul de samburi este indicat in tratarea zgomotelor in urechi (acufene).

Fructele uscate au valoare nutritiva si vitaminizanta mult superioara fructelor proaspete. Se recomanda in caz de anemie accentuata, carenta de vitamina A si oligoelemente.

Sucul proaspat din fructe este bogat in vitamine si saruri minerale, este foarte nutritiv si recomandat in tratarea asteniei fizice si psihice si a stresului. Bun echilibrant nervos, favorizeaza regenerarea tesuturilor si a nervilor si sporeste reactiile de aparare a organismului. Are efecte favorabile in starile depresive, anemie, nevroze, insomnie, rahitism, intarzieri de crestere, convalescente.

Miezul dulce din samburi contine vitamina B15, care contribuie la oxigenarea tesuturilor, mai ales la nivelul tesutului muscular cardiac. Miezul amar nu trebuie consumat, din cauza prezentei unor substante toxice.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

caisele
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1714 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020670 (s)