News Flash:

Cafeaua poate reduce riscul de diabet

19 Ianuarie 2012
2413 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu al cercetatorilor chinezi, citat de Daily Mail, cafeaua contine trei compusi care pot impiedica acumularea proteinei responsabile pentru aparitia diabetului de tip doi. Cafeaua previne distrugerea celulelor care produc insulina, noteaza publicatia.

Astfel, cercetatorii considera ca acidul cafeic, acidul clorogenic si cafeina, compusi ai cafelei, ar putea ajuta la dezvoltarea unui tratament mai eficient pentru diabet.

Cei trei compusi ai cafelei au fost testati pe rand, iar cafeina s-a dovedit cea mai putin eficienta in prevenirea diabetului, ceea ce inseamna ca si cafeaua decafeinizata ar putea intarzia instalarea bolii.

"De fapt, cafeaua decafeinizata contine concentratii mai mari de acid cafeic si acid clorogenic decat cafeaua obisnuita, deci efectul ar trebui sa fie cel putin la fel de puternic", a explicat Kun Huang de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din Huazhong.

Noul studiu vine sa confirme o cercetare anterioara, care a stabilit ca persoanele care beau patru sau mai multe cesti de cafea pe zi prezinta un risc de doua ori mai mic sa se imbolnaveasca de diabetul de tip doi, noteaza Daily Mail.

Totusi, un cercetator britanic atrage atentia ca omologii sai chinezi au folosit un tip de cafea in care concentratia celor trei compusi analizati este mult mai mare decat in mod obisnuit.

Diabetul afecteaza peste 800.000 de persoane din Romania, boala fiind asociata cu obezitatea.

 


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cafeaua
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1476 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014664 (s)