News Flash:

Cafeaua micsoreaza riscul de cancer hepatic

18 Iulie 2011
1374 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu al cercetatorilor asiatici, un consum de trei cesti de cafea, zilnic, poate reduce cu 44% riscul de cancer hepatic.

Cercetatorii de la Universitatea Epidemiologica Nationala din Singapore sustin ca doua dintre uleiurile continute in boabele de cafea, cafestol si cahveol, au calitati hepatoprotectoare, noteaza DPA

Studiul a fost intitiat in 1993 si a implicat mai mult de 63.000 de cetateni chinezi, femei si barbati cu varste cuprinse intre 45-74 ani. Tocmai acest interval de varsta este considerat a fi cel mai riscant pentru ficat si implicit pentru aparitia cancerului hepatic. Rezultatele studiilor au infirmat si credinta populara conform careia cafeaua este nociva pentru sanatate, cel putin la acest capitol.

Cafeaua, benefica bolnavilor de Alzheimer  

Cafeaua poate scadea si riscul de diabet
Unul dintre specialistii care au participat la studiu, dr. Wong Puay Co, a publicat recent un articol in revista Scientific American in care spune ca iubitorii de cafea isi pot face mai putine griji in legatura cu ficatul lor. 

Tot ea avertizeaza ca ceaiul verde, de exemplu, considerat ca avand aceleasi proprietati ca si cafeaua, nu protejeaza ficatul deoarece nu contine cele doua uleiuri esentiale mentionate mai sus. In 2008, un studiu facut asupra unor bautori inraiti de cafea a aratat ca trei sau patru cesti, baute zilnic, pot scadea cu 30% riscul de diabet. 

Cancerul oral si consumul de cafea 
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

calitati hepatoprotectoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2351 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014051 (s)