News Flash:

Cafeaua falsa - beneficii, cum se prepara

28 Octombrie 2016
813 Vizualizari | 0 Comentarii
In locul cafelei, contraindicata persoanelor cu hipertensiune, puteti incerca o bautura care are si rol terapeutic: cafeaua falsa din sfecla rosie prajita. Seamana la gust cu obisnuita cafea din comert, nu produce arsuri stomacale si, pastrand o buna parte din componentele sfeclei proaspete, devine o sursa de vitamine si minerale.

Nu dauneaza la hipertensiune, boli cardiace. Este contraindicata pentru diabetici, deoarece sfecla pastreaza un continut mare de zahar. Cafeaua falsa se pregateste din sfecle micute si proaspete, curatate, taiate felii si apoi in fisii de 1 cm latime.

Ingredientele periculoase din cafeaua pe care o bei zilnic

Bucatelele de sfecla se insira pe ata si se lasa sa se usuce natural, la soare sau in curent de aer. Sunt suficient de uscate cand devin casante. Scoase de pe ata, se coc in cuptor, intorcandu-se periodic. Cand s-au rumenit, se pot stropi, pentru aroma, cu esenta de rom. Dupa ce s-au racit, se macina. Ca sa nu se umezeasca sau sa-si piarda aroma, se pastreaza in vase nemetalice bine inchise.

Cafeaua falsa nu se fierbe. Pentru fiecare cescuta de apa in clocot se adauga o lingurita cu varf sau o lingura rasa de pudra de sfecla prajita. Dupa o infuzare de 5 minute, se poate consuma. indulcita cu miere, are un gust foarte placut. Poate fi consumata inclusiv seara, pentru ca nu produce insomnii.


cafelei cafeaua falsa diabetici
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1509 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021416 (s)