News Flash:

Cafeaua din ghinda normalizeaza scaunul

20 Decembrie 2010
4771 Vizualizari | 0 Comentarii
Datorita continutului sau ridicat in tanin, stejarul are o gama de proprietati astringente (produce contractarea tesuturilor organismului, inchide ranile) iesite din comun. 


Coaja stejarului
se intrebuinteaza, sub forma de fiertura, in combaterea diareei. In acest sens, coaja are proprietati antitoxice si antiseptice asupra florei microbiene, care a produs deranjamentul stomacal. In afectiunile diareice, se iau dimineata, pe stomacul gol, 200 de grame de ceai. Ceaiul se prepara din doua lingurite de praf - de coaja pisata marunt - de stejar, puse la fiert intr-un vas de 200 de grame cu apa.

Din fructul stejarului, ghinda, prajita si macinata, se prepara un soi de cafea, care ajuta la normalizarea scaunelor in diaree. Se prepara si se serveste exact la fel ca binecunoscuta cafea, insa este indicat sa nu o indulciti.

Te scapa de transpiratia mainilor si picioarelor
In uzul extern, baile din coaja, dar si frunze de stejar, aduc vindecare in diverse boli ale pielii, incepand de la ulceratii, degeraturi si pana la afectiunile hemoroidale. De asemenea, baile de stejar sunt foarte bune in diminuarea transpiratiei excesive a picioarelor si a mainilor. Baile de stejar se mai recomanda pentru spalaturi vaginale.

Citeste si:

DIAREE - tratament naturist

CONSTIPATIE - tratament naturist

Suferi de constipatie? Iata cinci remedii naturiste! 


tanin stejarul proprietati astringente coaja stejarului ghinda cafea
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1519 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018742 (s)