News Flash:

Caduet 5 mg/10 mg, comprimate filmate

23 Septembrie 2011
6580 Vizualizari | 0 Comentarii

Forma de prezentare
Comprimate filmate cu 5/10 mg amlodipina si 5/10 mg atorvastatina; ct. x 3 blist. x 10 comprimate


Prevenirea evenimentelor cardiovasculare la pacientii hipertensivi, care prezinta 3 factori de risc cardiovascular asociati.

Dozare si mod de administrare
Doza initiala recomandata este de un Comprimate de 5 mg/10 mg, o data pe zi. Daca se constata ca pacientul necesita un control mai bunal tensiunii arteriale, se poate administra un Comprimate de 10 mg/10 mg, o data pe zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la dihidropiridine, amlodipina, atorvastatina, sau la oricare dintre excipienti; boala hepatica activa sau crestereapersistenta si inexplicabila a concentratiilor serice de transaminaze depeste 3 ori fata de limita superioara a valorilor normalului; sarcina sialaptare; tratament concomitent cu itraconazol, ketoconazol, telitromicina, stiripentol.

Atentionari
Investigarea functiei hepatice trebuie efectuata inaintea initierii tratamentului si apoi periodic, precum si la pacientii la care apar semne si simptome sugestive pentru afectarea ficatului. Atorvastatina poate afecta musculatura scheletica provocand mialgie, miozita si miopatie care rar poate evolua catre rabdomioliza, caracterizata prin cresterea semnificativa a valorilor concentratiei plasmatice de CPK (> 10 ori limita superioara normala), mioglobinemie si mioglobinurie. Acestea pot duce la insuficienta renala, rareori cu evolutie letala. Concentratia de creatinfosfokinaza (CPK) trebuie masurata inainte de initierea tratamentului cu statine in urmatoarele situatii: la varstnici (> 70 ani), insuficienta renala, hipotiroidism, antecedente personale sau familiale de afectiuni musculare ereditare, antecedente de toxicitate musculara la o statina sau un fibrat, abuz de alcool etilic.

Reactii adverse
In studiile clinice efectuate, nu a fost raportat nici un eveniment advers specific acestei asocieri. Evenimentele adverse au fost limitate la cele raportate anterior pentru amlodipina si/sau atorvastatina. Au fost semnalate frecvent: somnolenta, ameteli, cefalee, palpitatii, hiperemie faciala, dureri abdominale, greata, prurit, eruptii cutanate, artralgie, mialgie, dorsalgie, cresterea concentratiei enzimelor hepatice ALT si AST, cresterea concentratiei CPK.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

indicatii contraindicatii atentionari reactii adverse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4321 viz    0 com
1520 viz    0 com
5782 viz    0 com
1751 viz    0 com
3979 viz    0 com
3272 viz    0 com
2367 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1723 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031729 (s)