News Flash:

Busilvex

21 Septembrie 2011
1735 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Busilvex este un concentrat pentru solutie perfuzabila (perfuzie in vena). Acesta contine substanta activa busulfan. 

Actiune terapeutica
Busilvex este administrat la adulti si copii ca tratament pregatitor inainte de transplantul de celule precursoare hematopoietice (celulele din care se formeaza celulele din sange). Acest tip de transplant este folosit la pacientii la care este necesara inlocuirea celulelor formatoare de celule sanguine, deoarece celulele lor sufera de boli alesangelui (cum ar fi un tip rar de anemie) sau cancer al sangelui. tratamentul cu Busilvex este urmat de un tratamentcu alt medicament (ciclofosfamida la adulti si ciclofosfamida sau melphalan la copii). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta 

Indicatii
Substanta activa din Busilvex, busulfan, apartine unui grup demedicamente denumit „agenti de alchilare". Aceste substante sunt „citotoxice". Aceasta inseamna ca omoara celule, in special celulele care se dezvolta rapid, cum ar fi celulele canceroase sau precursoare (sau „stem", celulele din care se formeaza alte tipuri de celule). Busulfan este folosit inainte de transplant pentru a distruge celulele anormale si celulele precursoare hematopoietice existente ale pacientului. Procedura se numeste „mieloablatie". Apoi, se administreaza ciclofosfamida sau melphalan pentru a suprimasistemul imunitar, astfel incat barierele de aparare ale organismului sa fie diminuate. Aceasta ajuta celulele transplantate sa se „grefeze" (atunci cand incep sa creasca si sa produca celule sanguine normale). 

Doze si mod de administrare
Busilvex trebuie folosit numai de un medic cu experienta in administrarea de tratamente inainte de transplant. Doza recomandata de Busilvex la adulti este de 0,8 mg per kilogram de greutate corporala. La copiii cu varsta sub 17 ani, doza recomandata de Busilvex este bazata pe greutatea copilului si variaza intre 0,8 si 1,2 mg/kg. Busilvex este administrat ca perfuzie intravenoasa centrala (picurare intr-o vena centrala din piept). Fiecare perfuzie dureaza doua ore si este administrata pacientului la fiecare sase ore in patru zile consecutive inaintea tratamentului cu ciclofosfamida sau melphalan si inaintea transplantului. inainte de a li se administra Busilvex, pacientilor li se administreaza medicamente anticonvulsive (pentru a preveni convulsiile) si antiemetice (pentru a preveni varsaturile). 

Contraindicatii
Busilvex nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la busulfan sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Nu trebuie administrat femeilor gravide. Alaptarea trebuie intrerupta la inceputul tratamentului cu Busilvex. Busilvex poate afecta fertilitatea la ambele sexe. Din acest motiv, pacientele de sex feminin nu trebuie sa ramana gravide in timpul tratamentului si pana la 6 luni dupa aceasta, iar pacientii de sex masculin sunt sfatuiti sa nu conceapa un copil in timpul tratamentului cu Busilvex si timp de 6 luni dupa incetarea acestuia. Sunt necesare precautii la administrarea Busilvex in acelasi timp cu alte medicamente, cum ar fi itraconazol (folosit pentru tratarea unor infectii), ketobemidone (folosit pentru tratarea durerii) si paracetamol. 

Reactii adverse
In afara scaderii numarului de celule sanguine, care este efectul dorit al medicamentului, cele mai severe efecte secundare ale Busilvex sunt infectii, tulburari hepatice inclusiv blocarea unei vene hepatice, boala grefa-contra-gazda (cand celulele transplantate ataca organismul) si tulburari respiratorii (pulmonare). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate, asociate cu Busilvex, a se consulta prospectul.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terapeutica indicatii contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1729 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024949 (s)