News Flash:

Buna functionare a penisului

4 Martie 2011
9589 Vizualizari | 0 Comentarii
Dr Constantin Liviu Panaite
Revascularizatia peniana se bazeaza pe acelasi principiu ca si chirurgia cardiaca de By-pass • Procedura se realizeaza prin microchirurgie vasculara • Microchirurgia necesita echipament sofisticat si chirurgi antrenati, costul unei asemenea interventii fiind de aproximativ 15.000 Euro • Exista mai multe mijloace moderne prin care se poate trata impotenta • De exemplu, implantarea chirurgicala a doi cilindri din material sintetic in corpii cavernosi, care vor realiza erectia • Injectarea anumitor substante la nivelul corpilor cavernosi va produce o erectie in cateva minute

Mijloacele folosite in tratamentul impotentei sunt enumerate mai jos. Fiecare din ele este utilizata singura sau in combinatie. Dintre acestea, enumeram medicamente cu administrare orala, medicatie hormonala, terapie prin vacuum extern, injectii intrapeniene, implanturi chirurgicale peniene, chirurgia vasculara reconstructiva si terapie psihologica. Revascularizatia peniana se bazeaza pe acelasi principiu ca si chirurgia cardiaca de By-pass.

Penisul, la fel ca inima, nu poate functiona fara un aport suficient de sange. Realizarea acestui necesar de sange se face fie prin sporirea aportului, fie prin oprirea fugii sangelui venos. Procedura se realizeaza prin microchirurgie vasculara. Testele arteriografice si cavernografia vor arata cauza si locul leziunii, in functie de care se va stabili procedura reconstructiva. Microchirurgia necesita echipament sofisticat si chirurgi antrenati, costul unei asemenea interventii fiind de aproximativ 15.000 Euro. Complicatiile sunt cele ale oricarui tip de chirurgie.

Injectii intrapeniene

Injectarea anumitor substante la nivelul corpilor cavernosi va produce o erectie in cateva minute. Urologii utilizeaza aceasta tehnica si ca un test al functiei vasculare a penisului. Se utilizeaza cel mai des trei medicamente: Papaverina, Phentolomina si Prostaglandina E1. Papaverina duce la o relaxare a musculaturii netede arteriolare crescand aportul de sange. Phentolamina este un alfa blocant si nu poate initia erectia singura. Se amesteca cu alte medicamente pentru a induce si mentine erectia.

Prostaglandina E1 este un relaxant direct al musculaturii netede arteriolare. Avantajul este ca produce mai putine leziuni ca celelalte medicamente la injectarea in corpii cavernosi. Papaverina este injectata singura, dar poate fi amestecata cu Phentolamina intr-o proportie de 30 la 1. Prostaglandina E1 este administrata singura, dar poate fi si ea amestecata cu Phentolamina. Unii doctori le administreaza pe toate trei amestecate, ceea ce duce la asa numitul "Cocteil atomic". Aceste substante se injecteaza cu seringi de unica utilizare folosite si de diabetici, care au un ac foarte fin. Ca efecte secundare se amintim vanataia la locul injectarii, durerea, infectiile si, cea mai redutabila, priapismul. Priapismul reprezinta erectia prelungita, dureroasa, care nu cedeaza dupa 6 ore de la administrarea injectiei. Pacientul trebuie sa se prezinte de urgenta la medic pentru tratament, altfel risca distrugerea sistemului vascular penian cu impotenta definitiva. Costul unei injectii variaza intre 5 si 15 Euro.

Implanturile chirurgicale peniene

Din anii '70 s-a consumat multa energie medicala pentru realizarea unor sisteme de protezare peniana. Astazi sunt accesibile un numar important de implanturi peniene.
Principiul consta in implantarea chirurgicala a doi cilindri din material sintetic in corpii cavernosi, care vor realiza erectia. Un astfel de implant nu se introduce si in corpul spongios, ceea ce face ca varful penisului sa nu devina rigid. Dupa interventie nu este permisa activitatea sexuala pentru o perioada de 4-6 saptamani. Complicatii: infectia, eroziunea si deteriorarea implantului, leziuni ale partilor moi, peniene.
Costul unor asemenea dispozitive variaza intre 3.000 si 9.000 Euro.

Medicatie hormonala

O severa deficienta a hormonului masculin numit Testosteron poate duce la impotenta. Tratamentul consta in a administra barbatului testosteron pentru a creste nivelul acestui hormon la niveluri acceptabile. Exista numeroase preparate simple sau cu eliberare prelungita care cresc nivelul sanguin al testosteronului. Numai un procent foarte mic din populatia masculina acuza aceasta lipsa si, deci, beneficiaza de tratamentul hormonal. Efectele secundare la supradozaj sunt grave si bolnavii cu un trecut medical care include afectiuni ale ficatului, cardiace, renale sau cancer al prostatei trebuie sa renunte la tratamentul cu testosteron. Atunci cand cantitatea de testosteron este redusa, acest lucru se datoreaza si glandei pituitare care secreta prea multa prolactina. Acest lucru poate fi normalizat tot prin tratamente endocrine. Relativ putini barbati au aceste probleme.

Terapia prin vacuum extern

Acest tratament este simplu, nechirurgical si duce la o erectie de calitate. Sistemele se bazeaza pe obtinerea unei presiuni negative intr-un recipient in care este introdus penisul, ceea ce duce la umplerea corpilor cavernosi cu sange. Mentinerea acestei erectii se realizeaza cu ajutorul unor inele de plastic dispuse la baza penisului.
Costul dispozitivelor este intre 395 si 455 Euro. Efectele secundare sunt reduse. Se citeaza echimoze la locul dispunerii inelelor, scaderea temperaturii peniene cu circa 1-2 grade, usoare dureri daca sistemul se mentine prea mult (normal, circa 30 minute).

Yohimbina

Yohimbina este un alcaloid natural extras din scoarta copacului Rubacea Africanum. Are reputatie de multa vreme de afrodisiac si ca remediu al impotentei masculine.
Se administreaza in cazurile de impotenta fara cauza aparent organica. Medicamentul se prescrie sub forma de tablete si tratamentul standard este de zece saptamani de trei ori pe zi. Costul este de circa 35 Euro pe luna. Rezultatele nu sunt imediate, sunt necesare cateva saptamani de tratament. Dupa intreruperea acestuia impotenta poate reveni. Ca efecte secundare se numara cefalee, umezirea palmelor, ameteli, greturi si nervozitate.

Terapia psihologica

Personalul care este specializat in acest tip de tratamente considera ca sunt patru tipuri de proceduri de baza in consultanta si terapia sexului: sa ajute cuplul sa inteleaga si sa accepte responsabilitatea comuna in rezolvarea problemelor sexuale, sa impartaseasca informatii corespunzatoare despre anatomie si despre tehnicile sexuale.
De asemenea, sa schimbe atitudinea in ceea ce priveste sexul, simtaminte negative care s-au dezvoltat in copilarie vor fi inlaturate. Cuplul sau unul din parteneri poate fi timorat de temeri sexuale sau mituri in ceea ce privesc performantele sexuale.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tratamentul impotentei injectii intrapeniene medicatie hormonala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1517 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012963 (s)