News Flash:

Budinca de cartofi, un veritabil deliciu

17 Iunie 2016
2274 Vizualizari | 0 Comentarii
Budinca de cartofi
Un cartof de marime medie contine 163 de calorii, 0,2 grame de grasimi, 0 grame de colesterol, 37 de grame de carbohidrati, 4,7 grame de fibre alimentare si 4.3 grame de proteine. Aceeasi portie va ofera si 2% din necesarul zilnic de calciu, 51% din cel de vitamina C, 9% din cel de fier, 30% din cel de vitamina B6, 12%  din cel de magneziu si 25% din cel de potasiu. Cartofii ofera si fosfor, niacina, acid folic si zinc.
Spre deosebire de produsele care contin cartofi procesati ( cartofii prajiti si chipsurile), cartofii neprocesati au un continut scazut de sodiu. Cartofii contin si un compus cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care ajuta organismul sa transforme glucoza in energie.
Budinca de cartofi este o alegere sanatoasa si rapida.
Ingrediente (pentru 6 portii): 1,2 kg cartofi (fainosi), 150 g unt, 6 oua, nucsoara, putina sare, unt pentru forme.
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata cartofii de coaja - doi dintre ei se pun deoparte -, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare, pana ce se inmoaie. 500 g de cartofi se preseaza si se amesteca cu galbenusurile si cu untul, pana ce compozitia devine neteda. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se lasa sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in piureul de cartofi preparat anterior. Se-ncinge cuptorul la 140gr. si se ung cu unt 6 forme mici de budinca.
Se taie cei doi cartofi cruzi (pusi deoparte) felii subtiri de tot si se tapetaza cu ei formele. Se toarna compozitia de cartofi si se lasa sa fiarba pe baie de apa, circa 20 de minute. Se rastoarna cat sunt inca calzi si se servesc ca aperitiv sau impreuna cu friptura, tocanita.

cartof cartofi procesati sodiu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1564 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027927 (s)