News Flash:

Bricanyl, comprimate

26 August 2011
2012 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
1 comprimat de 2,5 mg contine: terbutalina sulfat 2,5 mg, lactoza 105 mg si excipienti. 

1 comprimat de 5 mg contine: terbutalina sulfat 5 mg, lactoza 104 mg si excipienti. 

Indicatii
astm bronsic. bronsita cronica, emfizem sau alteafectiuni pulmonare in care bronhospasmul constituie un factor agravant.

Mod de administrare
Dozele se vor stabili individual. 
Comprimate: Adulti:in primele 1-2 saptamani se recomanda 2,5 mg de 3 ori pe durata a 24 ore. Ulterior, daca este necesar, doza poate fi crescuta la 5 mg de 3 ori in 24 ore. 
Copii: 0,075 mg/kg corp de 3 ori in 24 ore. 

Contraindicatii
hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente. 

Precautii
Bricanyl va fi utilizat cu atentie in situatiile in care susceptibilitatea la aminele simpatomimetice poate creste, ca de exemplu la pacientii cu hipertiroidism neaflati inca sub un control adecvat. La pacientii astmatici cu diabetconcomitent se recomanda teste suplimentare ale glicemiei la inceperea tratamentului cu Bricanyl, datorita riscului de hiperglicemie prin 2-agonisti. 
2-agonistii au fost utilizati cu succes in tratamentul acut al insuficientei cardiace ischemice severe. Totusi, acestemedicamente au un potential aritmogen, ceea ce trebuie luat in considerare in cadrul tratamentului individual al pacientului pulmonar. Datorita efectului inotrop-pozitiv al 2-agonistilor, aceste medicamente nu vor fi folosite la pacientii cu cardiomiopatie hipertrofica.

Sarcina si alaptare
Nu s-au observat efecte teratogene la oameni sau la animale. Totusi, se recomanda admi-nistrarea atenta in primul trimestru de sarcina. Terbutalina trece in laptele matern, insa influenta asupra copilului este improbabila in limitele dozelor terapeutice. 

Reactii adverse
Intensitatea reactiilor adverse depinde de doza si de calea de administrare. Adesea, titrarea initiala a dozei va reduce reactiile adverse. Reactiile adverse observate, de exemplu: tremor, cefalee, crampe musculotonice si palpitatii, sunt caracteristice tuturor aminelor simpatomimetice. Daca totusi aceste efecte au aparut, majoritatea au fost spontan reversibile in primele 1-2 saptamani de tratament. Pot aparea urticarie si exantem. La copii s-au observat tulburari de somn si tulburari comportamentale.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie indicatii contraindicatii precautii reactii adverse
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1737 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024862 (s)