News Flash:

Bonviva, comprimate filmate

22 August 2011
3129 Vizualizari | 0 Comentarii

Indicatii
Tratamentul osteoporozei postmenopauza, pentru reducerea riscului de fracturi vertebrale (cpr. si sol. inj.). Prevenirea osteoporozei postmenopauza lafemeile ce prezinta risc de dezvoltare a osteoporozei(cpr. 2,5 mg).

Dozaj si mod de administrare
Comprimate 2,5 mg sau 50 mg: 1 cpr./zi. Cpr. 150 mg: 1/luna. Comprimatele se administreaza dupa un post nocturn de cel putin 6 ore. Se evita alimentele sau medicamentele care contin calciu inainte de administrare. Dupa administrare se asteapta cel putin 30 minute inainte de administrarea oricaror altor medicamente, inclusiv a celor pentru indigestie, a suplimentelor cu calciu si a vitaminelor. Solutia inj. 3 mg/3 ml: 1 fiola la 3 luni, intravenos Solutia perfuzabila 6 mg/6 ml: Preventia afectarii osoase la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase: doza recomandata este de 6 mg intravenos, administrata la fiecare 3-4 saptamani. Doza trebuie administrata perfuzabil in 1 ora. hipercalcemia determinata de tumori: inainte de tratament, pacientul trebuie rehidratat adecvat cu clorura de sodiu 0,9%. Se tine cont de severitatea hipercalcemiei si tipul de tumora. La majoritatea pacientilor cu hipercalcemiesevera (calcemia corectata cu albumina t 3 mmol/l sau t 12 mg/dl), doza unica adecvata este de 4 mg. La pacientii cuhipercalcemie moderata (calcemia corectata cu albumina < 3 mmol/l sau < 12 mg/dl), doza eficace este de 2 mg.

Contraindicatii
Hipersensibilitate, copii, sarcina si alaptare.

Reactii adverse
Cresterea temperaturii corpului, ocazional. Sindrom pseudogripal cu febra, frisoane, dureri osoase sau musculare. La pacizentii cu astm bronsic sensibil la acid acetilsalicilic, administrarea altor bifosfonati a fost asociata cu bronhoconstrictie (wheezing, lipsa aerului). La pacientii cu cancer de san si metastaze osoase, administrarea intravenoasa.Bondronat a fost cel mai frecvent asociata cu oboseala, dureri de cap, sindrom pseudogripal, diaree si dureri musculare (mialgii). Alte reactii adverse frecvente includ: ndigestie (dispepsie), varsaturi, ameteli, dureri gastrointestinale, valori crescute ale enzimelor hepatice, valori crescute ale creatininemiei, dureri in gat, edem al membrelor inferioare. Nu au fost investigate efectele asupra reactiilor, vigilentei sau atentiei.

Atentionari
Hipersensibilitate la alti bifosfonati, hipocalcemie, tulburari ale metabolismului mineral (cum este carenta de vitamina D), afectiune renala severa (insuficienta renala cu clearance-ul creatininei < 30 ml/min), tulburariesofagiene, intoleranta la galactoza, deficit de lactaza Lapp, tulburari de absorbtie galactoza-glucoza. Se va informa medicul asupra consumului de antiinflamatorii nesteroidiene (ains) sau asupra utilizarii altor medicamente sausuplimente care contin calciu, magneziu, fier sau aluminiu. Prudenta la asocierea cu aminoglicozide. Se recomanda ca functia renala, calcemia, fosfatemia si magneziemia sa fie monitorizate in conformitate cu practica clinica. La pacientii cu risc de insuficienta cardiaca, trebuie evitata hiperhidratarea.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

indicatii contraindicatii reactii adverse atentionari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3224 viz    0 com
2070 viz    0 com
3640 viz    0 com
3251 viz    0 com
3027 viz    0 com
1862 viz    0 com
2704 viz    0 com
7508 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1876 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032160 (s)