News Flash:

Bolile care se transmit cel mai usor in casa

22 Ianuarie 2013
1155 Vizualizari | 0 Comentarii

Răceala şi gripa sunt periculoase pentru toate grupele de vârstă, dar efectele asupra celor mici pot fi mai severe din cauza imunităţii lor în formare. O simplă raceală a copilului poate avea efecte şi pe termen lung, de aceea tinerele mame trebuie să protejeze copiii de persoanele bolnave şi de suprafeţele insuficient curăţate sau dezinfectate.

Bronşita - Tot din „familia” afecţiunilor respiratorii face parte şi bronşita. Specialiştii trag, însă, un semnal de alarmă în ceea ce priveşte dezinfecţia. Un studiu european multinaţional recent realizat pe un eşantion de peste 3.500 de oameni a demonstrat că utilizarea menajeră a produselor pe bază de hipoclorit de sodiu se asociază mai frecvent cu afecţiuni respiratorii, deci trebuie să selectăm cu grijă produsele pe care le utilizăm pentru dezinfecţie în casă.

Infecţiile virale - Viruşii sunt agenţi infecţioşi de dimensiuni foarte mici, care se înmulţesc numai în organismele vii, putând produce boli, dar care pot rezista păstrându-şi capacitatea infecţioasă şi în mediu, dependent de condiţiile fizice şi chimice. De aceea, ei provoacă deseori infecţii virale greu de stăpânit. Fără suprafeţe umede şi murdare aflate în casă, aceste microorganisme nu pot supravieţui şi căminul devine un loc sigur atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

Răceala şi gripa - Gripa şi răceala sunt provocate de viruşi pe care-i poţi contacta în orice moment. Aceştia se răspândesc foarte uşor de la un individ la altul şi pot induce boala indiferent de sezon.

Sinuzita -
Afecţiunile respiratorii precum sinuzita sunt foarte des întâlnite în rândul bolilor contractate din casă. Singura soluţie pentru prevenirea acestor tipuri de îmbolnăviri este igiena riguroasă personală şi a suprafeţelor şi obiectelor din casă.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sinuzita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015196 (s)