News Flash:

Biograstim

5 August 2011
2954 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Biograstim este o solutie injectabila sau perfuzabila (picurare in vena). Aceasta contine substanta activa numita filgrastim. 

Actiune terapeutica
Biograstim se utilizeaza pentru stimularea producerii globulelor albe in urmatoarele situatii:
- pentru a reduce durata neutropeniei (niveluri scazute de neutrofile, un tip de globule albe) si ocurenta neutropenieifebrile (neutropenie cu febra) la pacientii care primesc chimioterapie (tratamentul cancerului) care este citotoxic (omoara celulele);
- pentru a reduce durata neutropeniei la pacientii care fac tratament pentru distrugerea celulelor maduvei spinarii inaintea unui transplant de maduva (cum ar fi la unii pacienti cu leucemie) daca prezinta riscul unei neutropenii severe pe termen lung;
- pentru a creste concentratia de neutrofile si pentru a reduce riscul de infectie la pacientii cu neutropenie care au antecedente de infectii severe;
- pentru a trata neutropenia persistenta la pacientii care prezinta infectie cu virusul imunodeficientei umane (hiv) in stadiu avansat, pentru reducerea riscului de infectii bacteriene cand alte tratamente nu sunt adecvate;
- Biograstim poate fi administrat si pacientilor care urmeaza sa doneze celule stem pentru transplant pentru a facilita eliberarea acestor celule din maduva spinarii. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. 

Indicatii
Substanta activa din Biograstim, filgrastim, este foarte asemanatoare cu o proteina umana denumita factor de stimulare a coloniilor granulocitare (G-CSF) Filgrastim este produs printr-o metoda cunoscuta sub numele de „tehnologia ADN recombinant": acesta este produs de o bacterie care a primit o gena (ADN), care o face capabila de a produce filgrastim. Produsul de inlocuire se comporta in acelasi mod ca si G-CSF produs in mod natural prin stimularea maduvei spinarii sa produca mai multe globule albe. 

Doze si mod de administrare
Biograstim se administreaza prin injectie subcutanata sau prin perfuzie in vena. Modul in care este administrat, doza si durata tratamentului depind numai de motivul pentru care este utilizat, de greutatea pacientului si de raspunsul latratament. Biograstim este administrat, de obicei, intr-un centru de tratament specializat, desi pacientii carora li se administreaza prin injectie subcutanata si-l pot injecta singuri dupa ce au fost instruiti in mod corespunzator. 

Contraindicatii
Biograstim nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la filgrastim sau la orice alt ingredient al acestui medicament. 

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Biograstim (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este durerea musculo-scheletica (durere la nivelul mainilor si picioarelor). Alte efecte secundare sunt intalnite la mai mult de 1 din 10 pacienti, in functie de afectiunea pentru care se administreaza Biograstim.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terapeutica indicatii contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

6043 viz    0 com
3716 viz    0 com
3492 viz    0 com
2323 viz    0 com
3418 viz    0 com
4485 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1637 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033712 (s)