News Flash:

Berea fara alcool, o varianta buna de hidratare

14 Ianuarie 2014
1429 Vizualizari | 0 Comentarii
Pe langă efectul său de rehidratare datorat conţinutului mare de apă, în proporţie de 93%, berea fara alcool furnizează organismului şi substanţe nutritive atat de folositoare: vitamine, sodiu, potasiu, magneziu. De asemenea, datorită cerealelor din care este produsă, berea fără alcool este o sursă extrem de importantă de fibre, cu un rol important în procesul de digestie, iar datorită conţinutului de hamei este şi o sursă de antioxidanţi. In plus, este o băutură diuretică, studii pe această temă indicand efectele pozitive ale consumul de bere fără alcool în cazul persoanelor ce suferă de probleme renale, prevenind astfel apariţia pietrelor la rinichi. Mai mult, consumul de bere fără alcool nu influenţează creşterea în greutate pentru că nu conţine grăsimi sau colesterol, iar continutul său caloric este mic, de doar 17 kcal la 100 ml.
 
S-a dovedit faptul că o bere cu sau fără alcool consumată la sfarşitul unei zile de muncă reduce stresul acumulat peste zi, ajutand la eliminarea tensiunilor acumulate şi la o mai bună odihnă în timpul nopţii. Conform unor studii recente, consumul berii fără alcool previne cancerul, contribuie la scăderea riscului de apariţie a trombozelor, are efecte cardio-protectoare şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
Alin Popescu - Secretar General Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie AGERPRES
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1534 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021651 (s)