News Flash:

Benefix

1 Iulie 2011
2788 Vizualizari | 0 Comentarii

Compozitie
Benefix este compus dintr-o pulbere si un solvent care se amesteca pentru a forma o solutie injectabila. Benefix contine substanta activa nonacog alfa, care ajuta la coagularea sangelui. 

Actiune terapeutica
Benefix se utilizeaza pentru tratamentul si prevenirea sangerarii la pacientii cu hemofilie B (o afectiune hemoragicaereditara cauzata de absenta factorului IX). Benefix se poate utiliza la adulti si la copii de peste sase ani. Benefix se poate utiliza atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta. 

Indicatii
Substanta activa continuta de Benefix, nonacog alfa, este un factor proteic de coagulare a sangelui.In organism, factorul IX este una din substantele cu rolincoagularea sangelui (formarea de cheaguri). Pacientii cu hemofilie B au lipsa factorul IX, ceea ce cauzeaza probleme de coagulare a sangelui, cum ar fi sangerarea la nivelul articulatiilor, muschilor sau organelor interne. Benefix este utilizat pentru a suplini lipsa factorului IX. Acesta corecteaza deficienta de factor IX si mentine afectiunea hemoragica sub control temporar. Nonacog alfa nu se extrage din sange uman, ci se produce printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant": este creat de o celula care a primit o gena (ADN) care o face capabila sa produca factorul IX de coagulare uman. 

Doze si mod de administrare
Tratamentul cu Benefix trebuieinceput de catre un doctor cu experientain tratarea hemofiliei. Benefix este administrat prin perfuzie lenta (picurarein vena), de regula, pana la 4 ml pe minut. Benefix nu se amesteca cu alte solutii perfuzabile si nici nu se administreaza utilizand alt dispozitiv decat cel furnizatimpreuna cu medicamentul. Doza depinde de scopulin care este utilizat Benefix: pentru tratarea hemoragiei (sangerarii) sau pentru prevenirea acesteiain timpul interventiei chirurgicale. Doza se ajusteaza siin functie de severitatea hemoragiei sau de tipul de interventie chirurgicala. In general, se administreaza o data pe zi, cu exceptia situatiilor care pot pune viata in pericol. 

Contraindicatii
Benefix nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la factorul IX de coagulare recombinant, la oricare alt ingredient al acestui medicament sau la proteine de hamster. 

Reactii adverse
Efectele secundare asociate cu Benefix nu sunt frecvente,insa cele mai frecvente efecte secundare (observate la 1 pana la 10 pacienti din 1 000) sunt ameteala, cefalee, alterarea simtului gustativ, senzatie de lesin, greata (senzatie de rau), reactii la locul de injectare (cum ar fi, arsuri sauintepaturi), disconfort la locul de injectare, celulita (inflamarea tesutului subcutanat), flebita (inflamare venoasa) si aparitia anticorpilor (inhibitori) fata de factorul IX. In cazul aparitiei anticorpilor, modul de actiune al Benefix nu va fi eficace. Au fost raportate unele cazuri de hipersensibilitate (reactii alergice) la pacientii tratati cu produse care contin factorul IX.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

compozitie actiune terapeutica indicatii contraindicatii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024425 (s)