News Flash:

Beneficiile usturoiului pentru sanatate

8 Ianuarie 2013
2415 Vizualizari | 1 Comentarii

Usturoiul contine glucide, aminoacizi liberi, saponine, betasisterol, glucide, proteine, lipide, vitamine, minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu), alicina. Mirosul si gustul sunt puternice, iuti.
Usturoiul are efect antispastic, colagog, diaforetic, anticancerige, expectorant, febrifug, stomahic, vasodilatator, antimicrobian, hipotensiv, antihelmintic.
Usturoiul este folosit ca si condiment in gastronomie.
Uz intern: guturai, raceli, arteroscreloza, boli reumatice, afectiuni digestive, pneumopatii, gripa, bronsita cronica, astm, tuse, febra, hiprtensiune, hipercolesterolemie, infectii bacteriene, artroza, paraziti intestinali, guta, meteorism abdominal - consumat ca atare, tinctura, pulbere.
Uz extern: pitiriazis, arsuri, ulceratii cutanate, abcese tegumentare, veruci vulgare.
Contraindicatii: Nu se recomanda in timpul alaptarii (schimba gustul laptelui matern si determina colici abdominale bebelusului).
Efecte adverse:
Supradozajul sau consumul de usturoi de culoare galbena sau incoltit cauzeaza voma, arsuri gastrice, sindrom dispeptic, sangerari, greturi.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

usturoiul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Amalia  | #720
Usturoiul e foarte bun, eu stiu de la bunica ca daca mananci sau inghiti un catel de usturoi pe zi iti scade tensiunea. Mama mea are mari probleme cu tensiunea si o ducem o data la 3 luni la control la clinicco brasov , foarte buna clinica cu aparatura ca in strainatate
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1603 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021449 (s)