News Flash:

Beneficiile untului de cacao pentru frumusetea pielii

4 Septembrie 2014
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Untul de cacao este extras din boabele de cacao al copacului vesnic verde din America Centrala si de Sud,  Asia si Africa.
Un fapt interesant despre acest copac  este ca el da roade numai dupa al patrulea an si continua sa produca fructe pana la 80 de ani. Untul de cacao a fost produs de olmeci, iar mai tarziu de catre maiasi si azteci. Triburi de indieni au pastrat de secole cultivarea plantatiilor de cacao si pregatirea bauturii de ciocolata.
In compozitia  untului de cacao este inclusa 5% apa, 20% proteine, 7% amidon, 4% celuloza, 2% teobromina, 6% minerale si 50% grasimi. Cea mai mare bogatie este cantitatea mare de fenoli de cacao si acizi grasi cum ar fi acidul palmitic, stearic, linoleic, stearic si alti acizi grasi. Contine, de asemenea, vitamina E si flavonoide.
Untul de cacao este cunoscut pentru proprietatile sale hidratante excelente pentru piele, deoarece este folosit de secole pentru a inmuia pielea si a indeparta vergeturile. Se topeste la temperatura corpului si este rapid absorbit de piele.
Conform cercetarilor, aplicarea pe piele a untului de cacaco pielii reduce stresul, previne cancerul si imbunatateste imunitatea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

acidul palmitic stearic linoleic
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2580 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020911 (s)