News Flash:

Beneficiile uleiului de coriandru

26 August 2011
2869 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit unui studiu publicat recent in Journal of Medical Microbiology, uleiul de coriandru are proprietati antibacteriene uimitoare. Toxiinfectiile alimentare, infectiile rezistente la antibiotice, E. Coli, Salmonella, stafilococul auriu, sunt cateva probleme medicale care pot fi rezolvate cu ulei de coriandru.

Cercetatorii de la Universitatea Beira Interior, Portugalia, au descoperit ca uleiul de coriandru combate cu succes 12 tulpini bacteriene, printre care Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus cereus si Staphylococcus aureus. Rezistenta acestor bacterii este neutralizata cu ajutorul unei solutii continand cel mult 1,6% ulei de coriandru!

Coriandrul este o planta aromatica, extrem de raspandita in bucataria mediteraneana. Uleiul de coriandru este unul dintre cele mai populare 20 de uleiuri esentiale in intreaga lume, fiind utilizat adesea si ca aditiv alimentar.

 

Acesta este obtinut din semintele plantei despre care trebuie sa mentionam ca, de-a lungul timpului, si-a dovedit puterile in calmarea durerii si a convulsiilor, inlaturarea senzatiei de greata, stimularea digestiei si combaterea infectiilor fungice.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1393 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013164 (s)