News Flash:

Beneficiile rosiilor pentru sanatate

19 Martie 2013
1589 Vizualizari | 0 Comentarii

Rosia are in compozitia sa licopen, ca de altfel toate fructele si legumele de culoare rosie, un antioxidant extrem de puternic ce are rol esential in prevenirea si chiar tratarea multor afectiuni ale organismului cum ar fi cancerul, deteriorarea vederii odata cu trecerea anilor, cataracta, bolile cardiovasculare.

Pe langa licopen, rosiile au in compozitia lor, potasiu din belsug, fosfor, vitamina C, A si K, fier si calciu, nutrienti care le recomanda ca fiind benefice pentru sanatate. In schimb, rosiile nu au grasimi si nu ingrasa. Este stiut ca sezonul rosiilor e vara si ca cele mai gustoase sunt cele care se coc la soare, in gradina proprie sau in cea a micilor producatori. Rosiile de peste an, cele de la supermarket-uri, sunt perfecte ca forma, marime si culoare dar nu au nici un gust.

De aceea e recomandat ca macar vara sa se consume zilnic rosii, ca atare, in mancare gatita sau sub forma de suc. Licopenul din compozitia lor protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima, vitaminele ajuta la buna functionare a ficatului si prevenirea hemoragiilor. De asemenea, consumul de rosii echilibreaza colesterolul din sange si poate fi de un mare folos in curele de slabire.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

rosia licopen fi cancerul
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014158 (s)