News Flash:

Beneficiile merelor pentru sanatate

2 Februarie 2013
1902 Vizualizari | 1 Comentarii

Testele au aratat ca in cazul copiilor ai caror mame au consumat mere in timpul sarcinii, riscurile aparitiei problemelor respiratorii, pana la varsta de cinci ani, au fost reduse la mai putin de jumatate. De asemenea, merele protejeaza plamanii adultilor si reduc riscul aparitiei astmului.

Multumita continutului ridicat de pectina (un tip de fibra) polifenoli (antioxidanti puternici), merele reduc nivelul "colesterolului rau". Pont: nu curata merele. Coaja contine de sase ori mai multi antioxidanti decat pulpa.

Cel mai probabil pentru ca favorizeaza productia de acetilcolina - neurotrasmitator identificat atat la nivelul sistemului nervos central cat si la nivelul sistemului periferic - responsabil pentru buna functionare a celulelor creierului.

Fiind consistente in fibre (au pana la 20% din necesarul zilnic), merele implica procesul de mestecare, in timpul caruia organismul poate procesa celelalte alimente consumate, generand senzatia de satul.

Dulceata naturala care se gaseste in mere ajunge in sange treptat, ajutand la mentinerea unui nivel optim de zaharuri in corp (spre deosebire de gustarile dulci care introduc brusc zaharul in sange).

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

sistemului periferic dulceata naturala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Amalia  | #704
colesterolul e mai periculos decat ai crede.. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost principalul vinovat. de fapt colesterolul mare. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021667 (s)