News Flash:

Beneficiile consumului de cafea

23 Septembrie 2013
2001 Vizualizari | 0 Comentarii

Cofeina este drogul cel mai raspandit din lume, de aceea multe persoane trec la consumul de cafea decofeinizata, pentru a scapa de dependenta. Problema este ca si in cafeaua decofeinizata se gaseste cofeina, intr-o cantitate mult mai mica decat in cafeaua normala, asa cum au relevat numeroase studii de specialitate.

Daca bei cafea decofeinizata in cantitati mari vei obtine acelasi efect ca si cand ai consuma o portie de cafea normala, asa ca mai bine alegi o bautura fara cafeina pentru imboldul de energie de dimineata.

Este important sa intelegi ca daca bei cafea decofeinizata nu inseamna ca nu consumi cofeina, ci doar ca o consumi in cantitati reduse. Chiar si cafeaua decofeinizata poate provoca dependenta si iti poate oferi aceleasi senzatii ca si cafeaua normala.

Daca nu ai probleme de sanatate care sa iti interzica sa bei cafea, este indicat sa o consumi in mod regulat, fie ca e vorba de cea decofeinizata fie de cea normala. Cu sau fara cofeina, cafeaua contine substante active foarte importante pentru tine:

Acidul cafeic nu are legatura cu cofeina si cu efectele sale asupra organismului si are efect antioxidant si anticancerigen.

Acidul clorogenic are proprietati antioxidante, poate preveni aparitia diabetului de tipul 2 si poate reduce cantitatea de glucoza produsa de ficat. Acidul clorogenic este folosit de planta pentru a se apara de virusi, bacterii si ciuperci si este probabil ca acesta sa indeplineasca aceeasi functie si pentru oameni.

Acidul ferulic este un antioxidant care functioneaza ca un scut pentru razele ultraviolete, poate scadea nivelul glucozei, colesterolului si trigliceridelor in sange. Este si un anti-inflamator potent care scade riscul de a dezvolta bolile Parkinson si Alzheimer.

Grasimi bune, care sunt produse atunci cand boabele de cafea sunt prajite si care au abilitatea de a stimula productia de insulina in mod natural si de a mentine scazut nivelul zaharului in sange.

Niacina este produsa tot in timpul coacerii boabelor de cafea si tine sub control nivelul colesterolului in sange.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

alzheimer cofeina cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1533 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017084 (s)