News Flash:

Beneficiile ceaiului de macese

12 Ianuarie 2013
2697 Vizualizari | 0 Comentarii

Ce poate fi mai „călduros”, în aceste zile cu temperaturi scăzute, decât o cană de ceai aromat? Şi ca să îmbinaţi utilul cu plăcutul, specialiştii vă recomandă infuzia de măceşe. Iată câteva „miracole” pe care le face acest ceai.
Este plin de vitamine. Pe lângă vitamina C, măceşele mai conţin şi vitaminele B1, B2, K şi PP, proteine, acizi, celuloză, substanţe minerale, provitamina A şi zaharuri. Ceaiul este binevenit în sezonul rece, când virozele bat la uşă.
Înlocuieşte calmantele. Ceaiul de măceşe funcţionează ca un calmant în caz de insomnii, migrene, astenii nervoase şi oboseală fizică cronică.
Protejează inima. Bolile de inimă pot fi prevenite cu ceai de măceşe. Alături de fructele păducelului, măceşele sunt adevărate campioane în prevenirea crizelor de angină pectorală şi infarct.
Calmează crizele de ficat. Măceşele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare. De aceea, după o masă copioasă, o cană de ceai de măceşe este binevenită.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

vitamina c
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1457 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014229 (s)