News Flash:

Beneficiile ceaiului de anghinare

3 Ianuarie 2013
1757 Vizualizari | 0 Comentarii

Este o planta medicinala viguroasa, cu frunze spinoase si mari, flori rosii violacee invelite la baza de solzi carnosi, comestibili. Este cultivata mai ales in zonele de deal,  campie si la marginea padurilor. Infloreste din luna mai pana in luna septembrie. Contine polifenoli, cinarina, flavonozide, oxidaze, polifenoli, insulina, glicozidele A si B, zaharului, acid clorogenic, tanoizi, saruri de potasiu si magneziu, derivati triterpenici, acizi, compusi sterolici.
Se va recolta toata planta (desi cel mai des se folosesc frunzele care ating lungimi de peste 30 de cm) incepand cu luna iunie pana in septembrie.
Componentele plantei au efect depurativ, diuretic, tonic, colagog, coleretic, antioxidant.

Uz intern:

- frunzele - boli urinare, enterite, dischinezii biliare, litiaze biliare, icter, fermentatii intestinale, boli hepatice, hipercolesterolemie, ateroscreloza, dislipidemii, obezitate, astm bronsic, constipatie, balonare, inapetenta, greata, dureri abdominale, guta, boli reumatismale - sub forma de infuzie.

 Contraindicatii:

- Consumul plantei nu este indicat sub nici o forma in caz de boli renale si hepatobiliare.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

medicinala viguroasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2015 (s) | 34 queries | Mysql time :0.067051 (s)