News Flash:

Bei cafeaua cu lapte si zahar? Iata in ce ordine ar trebui sa le adaugi

24 Iunie 2019
370 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea cu lapte

Poate ca iti place sa pui mult lapte in cafeaua ta. Dupa care, mai adaugi si vreo 2-3 lingurite de zahar. Dar aroma cafelei nu este ceea ce ar trebui sa te ingrijoreze. Nu este nimic in neregula cu o cafea dulce, plina de lapte. Dar atunci cand adaugi mult lapte, pe care nu il incalzesti in prealabil, si adaugi si zahar, temperatura bauturii scade foarte mult. In acest fel, zaharul nu se poate descompune in mod corespunzator, asa ca ajungi sa ai multe granule pe fundul canii.

Este vorba despre solubilitate. Zaharul nu se dizolva bine in lichidele reci. De aceea exista siropuri simple pentru cafeaua cu gheata si cocktailuri. Ai nevoie de acea temperatura calda a cafelei proaspete, in mod special daca raportul tau de zahar in cafea este unul foarte mare. In mod evident, adaugarea laptelui rece direct din frigider reduce temperatura totala, micsorand capacitatea cafelei ca solvent. Acesta este motivul pentru care trebuie sa adaugi intotdeauna zaharul inaintea laptelui si sa te asiguri ca zaharul se dizolva. 

Poti testa si tu acest lucru acasa, facand o comparatie. Adauga un cub de zahar intr-o cana de cafea si un alt cub de zahar intr-o cana cu 3/4 cafea si 1/4 lapte rece. n cafeaua cu lapte, trebuie sa invarti cu o lingurita cu 26 de secunde mai mult pentru a se dizolva cubul de zahar decat in cafeaua neagra.

Desigur, toate acestea variaza in functie de cat zahar sau cat lapte adaugi in cafeaua ta de dimineata. In plus, conteaza si cat de multa cafea pui in cana in primul rand. Dar pastrarea acestei ordini in ceea ce priveste ingredientele te ajuta sa dizolvi complet zaharul. Daca adaugi doar putin lapte, temperatura cafelei nu se va schimba atat de mult, dar tot va trebui sa amesteci putin mai mult zaharul. Dimpotriva, o cantitate mica de zahar se va dizolva mult mai repede in cana de cafea care nu mai este fierbinte, pur si simplu pentru ca ai de-a face cu o cantitate mai mica de substanta de dizolvat.

Daca esti fan al zaharului brut, care tinde sa aiba o dimensiune mai mare a granulelor, caldura suplimentara este utila. Tot ce ai de facut este sa adaugi zaharul in cafeaua fierbinte, sa amesteci bine si sa torni cat lapte vrei, dupa ce te-ai asigurat ca s-a dizolvat complet zaharul. sursa: eva.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficii cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2533 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021479 (s)