News Flash:

Bauturile fierbinti cresc riscul de cancer esofagian

16 Noiembrie 2011
4207 Vizualizari | 0 Comentarii

Bauturile fierbinti, consumate imediat dupa preparare pot creste riscul de cancer esofagian, sustin cerectatorii iranieni.

Specialistii Universitatii din Teheran, ne recomanda in studiul lor publicat British Medical Jorunal, sa lasam bauturile fierbinti cel putin cinci minute la racit inainte sa le savuram. Potrivit cercetatorilor iranieni, daca sunt consumate in mai putin de doua minute din momentul in care au fost luate de pe aragaz, riscul unui cancer esofagian creste de cinci ori.

Daca bauturile sunt mai fierbinti de 65-69 de de grade, riscul unei persoane de a dezvolta cancer de esofag se dubleaza, iar cele cu o temperatura ce depaseste de 70 de grade Celsius cresc riscul de opt ori. Explicatia ar fi ca bauturile fierbinti inflameaza mucoasa esofagului, iar rana favorizeaza dezvoltarea celulelor anormale care produc cancerul, au explicat medicii.

Expertii sustin ca temperatura maxima pe care ar trebui sa o aiba bauturile calde este de 65 de grade Celsius, adica la cinci minute dupa ce am stins aragazul.  


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bauturile fierbinti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1818 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019111 (s)