News Flash:

Bauturile care te apara de virusi si bacterii

20 Februarie 2013
4432 Vizualizari | 0 Comentarii

Stafilococul auriu meticilinorezistent produce infecţii severe, foarte greu de tratat, cele mai vulnerabile fiind persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Persoanele care consumă cafea şi ceai în mod constant sunt mai ferite de infecţia cu stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA), au descoperit oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Carolina de Sud, Carolina. In cadrul cercetării, la care au participat mai mult de 5.500 de americani, s-a observat că persoanele care beau cafea sau ceai fierbinte au cu pană la 50% mai puţine riscuri de a le fi depistat nazal acest stafilococ în comparaţie cu cei care nu consumă astfel de băuturi. Oamenii de ştiinţă pun acest lucru pe seama proprietăţilor antimicrobiene ale ceaiului şi ale cafelei. Deşi nu s-a observat clar legătura dintre acest stafilococ şi aceste băuturi, oamenii de ştiinţă recomandă consumul de ceai şi de cafea.

 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stafilococ
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020443 (s)