News Flash:

Banane prajite, si desert, si aperitiv si garnitura

22 August 2014
3768 Vizualizari | 0 Comentarii
banane prajite
Bananele prajite sunt foarte intalnite in gastronomia multor tari. In unele locuri sunt considerate desert, in altele aperitive sau garnituri. Diferenta este data de metoda de preparare.
Ingrediente
praf de usturoi, piper, 100 ml ulei, 4 banane

Moduri de a folosi bananele prea coapte 
Metoda de preparare
Umple o oala cu apa si pune-o la fiert.
Adauga bananele intregi, fara a le curata de coaja. Lasa apa sa dea in clocot iar apoi redu putin focul. Ia bananele de pe foc dupa aproximativ 20 de minute (atunci cand coaja a devenit neagra). Ai grija sa nu le lasi foarte mult la fiert. Vor deveni prea moi pentru a mai putea fi prajite.
Lasa bananele la racit si scurge-le de apa ramasa.

Varietati de banane de care nu ai auzit pana acum 
Dupa racire, trebuie sa cureti bananele de coaja si sa le tai in felii groase de aproximativ 2 cm.
Pune bananele la prajit, intr-o tigaie in care in prealabil ai incins uleiul. Dupa aproximativ 3 minute, intoarce feliile pe cealalta parte.
Adauga praful de usturoi si piperul peste bananele prajite.
Atentie: nu te speria de ideea de banane fierte din prima parte a retetei. La final vei obtine un preparat crocant la exterior si suculent in interior, asemanator la gust cu vinetele pane. (sursa: foodstory.ro)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

bananele prajite gastronomia desert aperitive garnituri preparare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1773 (s) | 23 queries | Mysql time :0.050276 (s)