News Flash:

Bacteria din alimente care poate fi fatala

8 Martie 2018
492 Vizualizari | 0 Comentarii

Salmonella este o bacterie care se transmite foarte repede la om atat de la animalele infectate, cat si de la alimentele contaminate. Majoritatea celor infectati nu au simptome si se vindeca fara tratament, dar pentru altii aceasta infectiei poate fi fatala.

Salmonella este o bacterie care fost descoperita acum 125 de ani. Majoritatea oamenilor infectati cu acesta bacterie au simptome precum: diaree, febra, crampe abdominale, greata si dureri de cap la 12-72 de ore de la infectare. Starea de rau dureaza intre 4 si 7 zile si majoritatea pacientilor se vindeca fara tratament, potrivit Centers for Disease Control and Prevention.

Exista insa si cazuri in care pacientii trebuie internati in spital. La acesti pacienti infectia cu Salmonella se poate extinde de la intestine in sange si apoi catre alte organe. in aceste cazuri bolnavul poate muri daca nu este tratat rapid cu antibiotice.

Bacteria traieste in tractul intestinal al oamenilor si al animalelor. Diagnosticarea se face in urma analizei sangelui sau a scaunului. Varstnicii, copiii si cei cu sistemul imunitar scazut sunt cei mai predispusi la agravarea infectiei.

Infectia cu Salmonella apare dupa consumul alimentelor contaminate sau a apei contaminate. Ea mai apare daca persoana nu se spala pe maini dupa atingerea animalelor infectate cu aceasta bacterie.

Salmonella se transmite la oameni dupa ingerarea alimentelor, in general de origine animala, care contin cantitați mici de fecale a animalelor infectate. Printre aceste alimente se numara: carnea de vita, carnea de pasare, lapte, peste, oua, dar si legumele sau fructele procesate. Alimentele pot arata si mirosi normal, fara a parea contaminate. 

Mancarea poate fi contaminata in bucatarie, de exemplu, daca la un moment dat a fost tinut un aliment contaminat in frigider, acesta nefiind spalat ulterior, alimentul care va ocupa locul celui contaminat va fi de asemenea contaminat.

Pentru prevenirea infectiei cu Salmonella trebuie sa se pastreze astfel o buna igiena in bucatarie. Carnea trebuie bine gatita, sa nu fie roz la mijloc. Laptele trebuie consumat doar dupa ce a fost fiert. Persoanele contaminate cu salmonella nu trebuie sa gateasca pentru a nu transmite mai departe bacteria celor care consuma mancarea gatita.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

salmonella animalele infectate alimentele contaminate tratament
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1296 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019311 (s)