News Flash:

Azilect, comprimate

16 Iunie 2011
2988 Vizualizari | 0 Comentarii

Ce este Azilect?
Azilect este un medicament care contine substanta activa rasagilina. Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare alba (1 mg).

Pentru ce se utilizeaza Azilect?
Azilect se utilizeaza in tratamentul bolii parkinson. boala parkinson este o boala progresiva a creierului care provoacatremuraturi, miscare incetinita si rigiditate musculara. Azilect poate fi utilizat fie in monoterapie, fie ca terapie adjuvanta celei cu levodopa (un alt medicament utilizat in tratamentul bolii parkinson) la pacientii care prezinta „fluctuatii" catre sfarsitul perioadei dintre administrarea dozelor de levodopa. Fluctuatiile sunt legate de o reducere a efectelor levodopei, cand pacientul are treceri bruste de la starea „on" (fara simptomatologie) si capacitate de miscare la starea „off" (cu simptomatologie prezenta) si imobilitate. Azilect se poate obtine numai pe baza de reteta.

Mod de administrare
Doza standard de Azilect este de un comprimat o data pe zi, luat cu sau fara alimente.

Cum actioneaza Azilect?
Substanta activa continuta de Azilect, rasagilina, este un „inhibitor de monoaminooxidaza B". Ea blocheaza enzima monoaminooxidaza de tip B, care descompune neurotransmitatorul dopamina la nivelul creierului.neurotransmitatorii sunt substante chimice care permit celulelor nervoase sa comunice intre ele. La pacientii cuboala parkinson, celulele care produc dopamina incep sa moara, iar cantitatea de dopamina din creier scade. Drept urmare, pacientii isi pierd capacitatea de a-si controla corespunzator miscarile. Prin cresterea concentratiei de dopamina in acele parti ale creierului care controleaza miscarea si coordonarea, Azilect amelioreaza semnele si simptomele bolii Parkinson, precum rigiditatea si lentoarea in miscari.

Riscurile asociate cu Azilect
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Azilect (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este durerea de cap. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Azilect, a se consulta prospectul.
Azilect nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la rasagilina sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice utilizarea Azilect in asociere cu alti inhibitori de monoaminooxidaza, inclusiv cu medicamente sau preparate vegetale eliberate fara reteta, precum sunatoarea. De asemenea, se interzice utilizarea sa in asociere cu petidina (un analgezic). Intre momentul incetarii tratamentului cu Azilect si inceperea tratamentului cu un alt inhibitor de monoaminooxidaza sau cu petidina trebuie sa treaca un interval de cel putin 14 zile. Se interzice utilizarea Azilect la pacientii cu afectiuni hepatice severe. Nu se recomanda administrarea sa pacientilor cu afectiuni hepatice moderate. Pacientii cu afectiuni hepatice usoare trebuie sa foloseasca Azilect cu precautie si trebuie sa intrerupa tratamentul daca constata agravarea afectiunilor hepatice.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025289 (s)