News Flash:

Aveti fantezii in pat? Iata-le pe cele mai des intalnite

18 Februarie 2013
6971 Vizualizari | 1 Comentarii

Pe cât de importante şi pe cât de normale sunt fanteziile sexuale în vieţile noastre, pe atât de rar este abordat acest subiect şi pe atât de mare rămâne tabuul. Chiar aşa, când aţi discutat ultima oară cu cineva apropiat despre asta sau când v-aţi recunoscut ultima dată vouă înşivă cele mai puternice fantezii?

Avem fantezii sexuale încă din copilărie. Poate nu le recunoaştem sub această etichetă de "fantezii sexuale", dar ele asta sunt şi apar într-un mod absolut firesc. Ne însoţesc pe toată adolescenţa, capătă intensităţi din ce în ce mai mari şi totuşi ne încăpăţânăm să le catalogăm drept secrete ruşinoase şi să nu aducem nicicând vorba despre ele.

Chiar şi în cupluri cu vechime, subiectul este străin, fiecare duce vieţi paralele şi are dorinţe puternice în mintea lui şi doar atât. Fanteziile comune, partidele de sex "adaptate" la visele erotice ale unuia sau altuia dintre parteneri sunt rarităţi, nicidecum practici obişnuite. Şi avem să le mulţumim prejudecăţilor pentru asta. Am să vă înşir câteva întrebări-temeri, pe care precis le veţi recunoaşte.

Dacă îi spun jumătăţii mele ce-mi imaginez şi ce-mi doresc cu adevărat ce va crede despre mine? Dacă ar şti prietena mea cea mai bună ce gânduri sexuale îmi trec prin cap nu m-ar lua oare drept o ciudată? Dacă într-adevăr nu e firesc să avem fantezii şi trebuie să le reprimăm, nicidecum să le împărtăşim? Dacă fanteziile mele "spun" de fapt lucruri cu adevărat grave despre mine?

Şi acum, am să vă provoc cu alt tip de întrebare. Dacă nu v-ar mai păsa şi aţi recunoaşte, în sfârşit, un mare adevăr? Acela că creierul nostru este cel mai important organ sexual pe care îl avem. Şi atunci nu e păcat să nu-l folosim? 

Fanteziile înseamnă normalitate

Chestionaţi orice sexolog pe acest subiect şi vă va spune aceeaşi placă – este absolut normal să avem o "viaţă activă" a fanteziilor sexuale. Asta nu înseamnă că suntem obsedaţi de sex, nici nu sugerează că avem o relaţie în care lucrurile nu merg.

Existenţa fanteziilor înseamnă că suntem oameni perfect sănătoşi sexual. Este modul minţii noastre, al creierului (cel mai important organ sexual, vă reamintesc) de a explora, de a descoperi ce îi face plăcere.

Fanteziile sexuale pot fi reprezentate de o imagine, de un lanţ de imagini, de o povestioară pe care mintea noastră o creează inspirată din viaţa de zi cu zi sau din experienţele trecutului. Nu există limite, nu există fantezii normale sau anormale, bune sau rele, acceptate sau strigătoare la cer.

Cele mai des întâlnite fantezii
Tocmai pentru ca imaginaţia umană este incredibil de bogată, iar noi vorbim cu greu sincer despre subiectul fantezii, topurile celor mai comune vise erotice nu sunt de o foarte mare încredere. Am ales să vă prezint clasamentul întocmit de doctor Logan Levkoff, scris pentru publicaţia Huffington Post, după ce a intervievat câteva sute de femei.

Cea mai des pomenită fantezie a doamnelor şi domnişoarelor vizate de sondaj a fost sexul cu o vedetă. Locul 2 – sexul cu altă femeie, locul 3 – sex cu persoana care le serveşte zi de zi băutura la cafenea. Locul 4 – o partidă în trei cu George Clooney şi Angelina Jolie, locul 5 – sexul cu un străin, iar locul 6 – o partidă în care să fie dominate. Locul 7 este exact pe dos – un act sexual în care ele să fie dominatoarele, locul 8 – sexul într-un loc public, locul 9 – sexul în grup.

Cât despre bărbaţi, "credinţa populară" este că fantezia numărul unu este sexul în trei, cu două partenere în acelaşi timp (căci cu două partenere, dar nu în acelaşi timp e o fantezie pe care şi-o satisfac deseori umblă vorba). În lista lor de preferinţe apar şi partida în care să fie dominaţi, dar şi partida în care să le vorbească murdar.

Însă, repet: sunt liste pe care ne putem baza puţin, pentru că lumea fanteziilor nu are nici un fel de limită şi imaginaţiile nu pot fi încadrate în tipare. Aşa că dacă vă doriţi să aflaţi la ce visează cel sau cea de lângă voi, nu veţi afla dintr-un top publicat într-o revistă, ci dintr-o discuţie teribil de sinceră.

Invitaţie în lumea fanteziilor noastre
Să deschizi subiectul fanteziilor tale sexuale nu e lucru uşor, dar odată trecută marea barieră, te vei felicita şi vei număra satisfăcut lucrurile pe care le-ai avut de câştigat făcând asta. La fel, n-avem nevoie de procente reieşite din sondaje ca să ştim că pentru fiecare dintre noi viaţa sexuală este extrem de importantă. Şi atunci de ce să n-o transformăm într-o adevărată plăcere?

A vorbi cu partenerul despre fanteziile sexuale nu înseamnă să vii acasă şi să-i spui că pe tot drumul, în autobuz, te-ai gândit excitată la Johnny Deep sau eventual la şoferul RATB blonduţ şi bine lucrat. Fanteziile sunt o chestiune intimă şi o mare parte din ele ne privesc numai pe noi, atâta vreme cât le acceptăm şi le recunoaştem rolul benefic.

În top 5 al nostru, singurul care contează, sunt însă şi fantezii pe care le putem experimenta cu cel de lângă noi, transformând relaţia de cuplu în ceea ce trebuie să fie – una cu o excelentă comunicare, în care fiecare primeşte ceea ce îi face plăcere şi oferă asta la rândul lui. Nu e cumplit de trist şi frustrant să ştii că trăieşti lângă un om care duce o intensă viaţă sexuală imaginară, de care tu n-ai nici un habar şi în care poate nici nu-ţi vei mai găsi locul? Aşa că recunoaşteţi-vă fanteziile şi trăiţi-le frumos!

Ovulaţia influenţează fanteziile sexuale
Cercetătorii din Alberta, Canada, au plătit 27 de femei celibatare şi heterosexuale să îşi noteze timp de o lună fanteziile sexuale. Aşa au constatat că acestea au avut mai multe fantezii în cea mai fertilă perioadă a lunii, perioada ovulaţiei (un test de urină indica exact momentul în care se producea aceasta).

Pe baza notiţelor făcute de participante, specialiştii au descoperit că acestea aveau o medie de 0,77 fantezii sexuale pe zi, dar când ovulau numărul creştea la 1,3 fantezii pe zi. La fel, interesul femeilor faţă de bărbaţi era mai mare în acea perioadă. În plus, cercetătorii au mai constatat că fanteziile din timpul ovulaţiei le excitau mult mai tare pe femei decât fanteziile din zilele mai puţin fertile.

sursa: csid.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fanteziile sexuale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

mihai  | #6601
Crezi ca marimea penisului conteaza ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul .info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1546 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018940 (s)