News Flash:

Atmosfera placuta in familie vindeca mai repede ranile

11 Octombrie 2017
385 Vizualizari | 0 Comentarii
O cearta conjugala este suficienta pentru ca o rana sa se vindece cu o zi mai tarziu. Iar daca disputa nu este una singulara, ci un semn al neîntelegerii cronice care domneste între soti, atunci tesuturile se regenereaza si mai lent
, potrivit oamenilor de stiinta americani, relateaza ziarul Rzeczpospolita.

Cercetatorii de la Universitatea americana din Ohio au studiat 42 de cupluri casatorite. La început, ei i-au rugat pe soti sa vorbeasca despre lucrurile pe care ar dori sa le faca pentru ca viata lor sa fie mai placuta. Rezultatul a fost o discutie prieteneasca si constructiva.

Dupa doua luni, perechile au fost chemate din nou la clinica. De data aceasta, cercetatorii i-au rugat pe parteneri sa discute despre lucrurile care nu le plac la ei. Discutia s-a transformat într-o cearta mai mult sau mai putin politicoasa. În timpul ambelor vizite, cercetatorii le-au provocat persoanelor care au participat la studiu rani minore pentru a putea urmari efectele discutiilor.

Remedii naturiste pentru vindecarea rapida a ranilor

Rezultatul observat imediat a fost încetinirea vindecarii ranilor ca urmare a discutiei în contradictoriu. Dupa cearta, ranile s-au vindecat cu o zi mai tarziu decat dupa discutia prieteneasca.

Specialistii au mai pus perechile sa completeze niste formulare întocmite de psihologi. Pe baza lor si a înregistrarilor discutiilor dintre soti, ei au stabilit în ce masura este legat stresul de convietuirea zilnica a perechilor. S-a dovedit ca lipsa permanenta a întelegerii între soti are o influenta enorma asupra rapiditatii vindecarii ranilor. În casniciile reusite, bazate pe întelegere, ranile s-au vindecat de doua ori mai repede decat în cele în care sotii nu au o relatie prea buna.
Cum este posibil ca starea noastra psihica sa influenteze sistemul imunitar? Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetari Medicale din Sydney, Australia, s-au decis sa studieze mecanismul acestei influente.

Ei au ajuns la urmatoarea concluzie: atunci cand suntem stresati, nervii elibereaza hormonul numit NPY în cantitate mult mai mare decat de obicei, iar acesta ajunge în sange. În mod normal, NPY este foarte util pentru sistemul imunitar si îndeplineste un rol dublu - pune în functiune celulele care lupta împotriva intrusilor în organism si le blocheaza atunci cand pericolul a trecut.

Remedii pregatite acasa pentru rani la nivelul cavitatii bucale

Cand suntem stresati si hormonul NPY este în cantitate mare, celulele respective primesc semnalul de încetare a luptei înainte sa-l fi învins pe dusman. De aceea stresul deregleaza sistemul imunitar, facand ca organismul nostru sa fie expus infectiilor si ca ranile sa se vindece greu.

 


cearta conjugala rana vindece ntre soti regenereaza
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1622 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015103 (s)