News Flash:

ATENTIE, urmeaza Blue Monday, cea mai DEPRIMANTA ZI din an - lunea cu cel mai mare risc suicidar

17 Ianuarie 2015
1539 Vizualizari | 1 Comentarii
Blue Monday
Statistic noastre indica faptul ca peste 15% din tentativele suicidare au loc intr-o zi de luni, iar cea de-a treia zi de luni din an e recunoscuta pentru rata crescuta a invoirilor de la locul de munca, ce ajunge pana la 25% cat si pentru randamentul profesional redus. In aceasta zi tentativele suicidare sunt mai numeroase si mai grave, in special datorita asocierilor medicamentoase precum si datorita utilizarii unor substante cu toxicitate ridicata.

Dr. Tudor Ciuhodaru: Toate garzile medicilor rezidenti trebuie platite 
 
19 ianuarie este considerata de psihologi drept cea mai deprimanta zi din an, cu risc major suicidar, in special datorita asocierii factorilor precipitanti si favorizanti ai tentativelor suicidare. Printre acestia se numara intoarcerea la un program de munca ce pare mult mai solicitant dupa vacanta de sarbatori, acumularea conflictelor sociale si de la locul de munca, termenele scadente de plata a datoriilor sau ratelor, impozitele de la inceput de an, lipsa de motivatie si faptul ca se contureaza ca dorintele si planurile facute la sfarsit de an nu au mari sanse de a fi realizate, precum si variatiile termice neobisnuite sau meteosensibilatea.

Dr. Tudor Ciuhodaru vrea o noua lege a sanatatii 
 
Pentru evitarea unor gesturi suicidare, mai ales pentru persoanele vulnerabile, recomandam evitarea stresului, asigurarea unui climat psihoprotectiv, asigurarea unei activitati fizice in aer liber si consultul psihologic la cei care se remarca modificari comportamentale.
 
In ceea ce priveste tentativele suicidare din aceasta zi, remarcam ca Ingestia de medicamente este cea care domina aceasta patologie si ca cel mai frecvent utilizate sunt hipnoticele, sedativele si anxioliticele.
 
Ca noutate constatam cresterea numarului tentativelor de sinucidere pe fondul consumului de alcool precum si utilizarea din ce in ce mai frecventa a medicatiei cardiovasculare si oncologice, prosibil legata de disponilitatea acestei medicatii prin prevalenta acestor boli in patologia genarala precum si a asocierilor medicamentoase, ducand la forme clinice extrem de grave. In cazul toxicelor domestice pe primele locuri se situeaza intoxicatiile cu insectid si corozive urmate de cea cu detergenti.
 
Depresia este boala ce va domina acest secol iar interrelatia sinucidere-depresie va necesita noi abordari in preventie si terapie. De aceea am propus printr-un proiect legislativ introducerea asistentei psihologice in UPU si a liniilor telefonice la care sa fie asigurat suportul psihologic pentru toti cei aflati in dificultate.
 
Sunt necesare si alte modificari in legislatia privind asigurarea asistentei psihologice si ii invit si azi pe cei care lucreaza in acest domeniu sa ne ofere noi solutii pentru ca aceasta asistenta sa poata fi asigurata unitar.
 
Dr.Tudor Ciuhodaru
medic primar medicina de urgenta
Comisia de Sanatate
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

toxicitate ridicata 19 ianuarie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

cristi  | #3098
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email crisburlacu@hotmail.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2019 - Sanatate.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1602 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020706 (s)